Atatürk'ün Sinop'a Gelişinin 86. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Sinop'a Gelişinin 86. Yıl Dönümü

Atatürk\'ün Sinop\'a Gelişinin 86. Yıl Dönümü

Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 86. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15.09.2014 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 86. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, daire müdürleri, öğretmenler, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 15 Eylül 1925'te İzmir'den Sinop'a hareket eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü seronomik olarak İskele Meydanı'nda karşılama töreni hazırlandı. İskeleye yanaşan geminin içerisinden inen öğrenciler özel bir kutuda saklanmış Türk bayrağı ve Atatürk'ün Sinop ziyaretinde çekilmiş fotoğrafını meydana getirdi. Bir öğrenci kutudan çıkarttığı bayrağı öperek Vali Köşker'e teslim etti. Köşger de Türk bayrağını üç kez öpüp anlına koyarak teslim aldı.

Meydandaki törenin ardından Hükümet Konağı önünde çelenk sunma merasimi, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Atatürk'ün Sinop'a geldiğinde kaldığı odada bulunan şeref odasına geçildi. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, şeref defterine günün anlam ve önemini belirten bir yazı yazdı.

Atatürk'ün Sinop'a geldiğinde yeni Türk alfabesinin ilk dersini verdiği İstiklal İlköğretim Okulu'nun önünde yapılan törenle kutlamalar sona erdi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Sinop'a Gelişinin 86. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement