Atatürk'ün Taşköprü'ye Gidişinin 89. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Taşköprü'ye Gidişinin 89. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Taşköprü'ye gidişinin 89. yıl dönümü ilçede büyük coşkuyla kutlandı.

30.08.2014 10:36  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlamalara Kastamonu Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü Garnizon komutanı Tuncay Özbek, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu ve Taşköprülü vatandaşlar katıldı.

İlk olarak Cumhuriyet meydanına çelenk konulması ile başlayan programda Taşköprü protokolü tarafından Kastamonu Vali Yardımcısı Alper Tanrısever ilçe girişinde 9 pare top atışı ile karşılandı.

Kortejle birlikte Cumhuriyet Meydanı'na yürünmesini ardından törenler saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti.

Törende ilk olarak konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Ulu Önder'in 9 günlük gerçekleştirdiği gezinin Kastamonu'ya verdiği önemi gösterdiğini ve 1927 yılında Taşköprü'deki büyük yangın sonucu Ulu Önder'in kendi mimarlarını Taşköprü'ye göndererek Taşköprü'nün yeniden imarını yaptırmasının Taşköprü'ye verdiği önemi gösterdiğini ifade etti.

Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz'da Ulu Önder'in Şapka İnkılabını gerçekleştirmek için 29 Ağustos 1925 tarihinde ilçeye geldiğini ve bugün bunun 89. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından meydan programı Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmeni Harun Reşit Şimşek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirmesi ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunu ekibinin gösterilerinin ardından sona erdi.

Protokol üyeleri daha sonra ise Ulu Önder'in 29 Ağustos 1925 tarihinde Taşköprü gezisinde ziyaret ettiği eski Redif Taburu binası olan ve şimdi Taşköprü Belediyesi tarafından Kent Müzesi çalışmaları devam eden tarihi binayı inceledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Taşköprü'ye Gidişinin 89. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement