Atatürk'ün Teknelerinin Maketleri Anıtkabir'de Sergilenmeye Başlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Teknelerinin Maketleri Anıtkabir'de Sergilenmeye Başlandı

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün misafirlerini ağırladığı 17 adet tekne ve bir adet uçağın maketlerinden oluşan eserler, Anıtkabir’de sergilenmeye başlandı.

06.04.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün misafirlerini ağırladığı 17 adet tekne ve bir adet uçağın maketlerinden oluşan eserler, Anıtkabir'de sergilenmeye başlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ODTÜ emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Coşkun Unan, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün misafirlerini ağırladığı 17 adet tekne ve bir adet uçağın maketlerinden oluşan eserlerini Anıtkabir Komutanlığına hibe etti. Bu eserler, 17 Nisan 2014 tarihinden itibaren Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesinde sergilenmeye başlanıldı.

Prof.Dr. Unan tarafından müteakiben Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz naaşını taşıyan vagonun maketi de yapıldı. Maket Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesinde 06 Nisan 2015'ten itibaren sergilenecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Teknelerinin Maketleri Anıtkabir'de Sergilenmeye Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement