Atatürk'ün Trabzon'a Gelişinin 90. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Trabzon'a Gelişinin 90. Yıldönümü

Atatürk\'ün Trabzon\'a Gelişinin 90. Yıldönümü

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Vatanımızın birliği ve beraberliği için Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkacağız"

15.09.2014 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin 90. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Gümrükçüoğlu, Atatürk'ün Trabzon'a ilk ziyaretini 15 Eylül 1924 yılında yaptığını anımsatarak, o ziyarette halkın gösterdiği sevgi ve bağlılığın en üst düzeyde olduğunu söyledi.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'un, yükselen medeniyetin en önemli şehirlerinden birisi olacağını anlatarak, "Vatanımızın birliği ve beraberliği için Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkacağız. Trabzon halkı her zaman ideallerin sahibi olacaktır. Trabzon bu ülke için önemli bir çimento taşı olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten şiir ile kompozisyonların okunmasının ardından tören. Atatürk Koşusu'nda dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi ile son buldu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Trabzon'a Gelişinin 90. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement