Atatürk'ün Yalova'ya Gelişinin 85'inci Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Yalova'ya Gelişinin 85'inci Yıl Dönümü

Atatürk\'ün Yalova\'ya Gelişinin 85\'inci Yıl Dönümü

Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 85. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19.08.2014 20:42  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler Kent Müzesi'nde "Atatürk ve Yalova" konulu fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı.

Atatürk'ün Yalova'da kaldığı dönemlerde çekilmiş fotoğrafların yer aldığı sergiye Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Vefa Salman ve vatandaşlar katıldı.

Ardından, protokol mensupları Yalova Belediyesinin Osmanlı Parkı içerisine yaptırdığı "Atatürk ve Sığırtmaç Mustafa" heykelinin açılışı gerçekleştirdi.

Açılış törenine, Atatürk'ün Yalova'da karşılaştığı 'Sığırtmaç Mustafa' olarak bilinen Mustafa Demir'in kızı Tacinur Demir de katıldı. Törene ayrıca heykelin yapımında katkısı olan hayırsever Macide Alp ile Atatürk'e benzerliğiyle bilinen Tiyatro Oyuncusu Göksal Kaya da katıldı.

Atatürk'ün çocuklara verdiği değere dikkati çeken Vali Civelek, "Büyük Önder Atatürk'ün geleceğimizin güvencesi, teminatı, umudu, çocuklarımıza verdiği önem bilinen bir gerçektir. Atatürk, Yalova'da tanıştığı Sığırtmaç Mustafa'ya ilgi göstermiş, eğitimiyle, yaşamıyla yakından ilgilenmiş ve Sığırtmaç Mustafa'yı himayesine almıştır. Yalova Belediyesinin hayırsever Macide Alp'in destekleriyle yaptırdığı Atatürk ve Sığırtmaç Mustafa heykelinin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Vefa Salman ise Sığırtmaç Mustafa'nın Atatürk tarafından subay olarak yetiştirildiğini belirterek, "1960 yılında binbaşı rütbesiyle emekli oluyor ve 15 Ocak 1987'de Yalova'da vefat etti. Ben buradan bir kez daha kendisini rahmetle anıyorum. Tacinur Ablama da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tacinur Demir de, 27 sene sonra babasının hatırlanmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Heykeli yaptıranlara teşekkür eden Demir, "Atatürk, babama çok büyük değer veriyordu. Verdiği değer kız kardeşine de yansıdı. Makbule Hanım kanuni olarak babamı kendisine evlat edindi. Babam Makbule Atadan'ın da manevi oğlu olmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından heykelin kurdelesi katılımcılar tarafından kesildi.

Serginin açılışına katılan vatandaşlar Atatürk'e benzeyen Tiyatro Oyuncusu Göksal Kaya ile fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Yalova'ya Gelişinin 85'inci Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement