Atatürk Üniversitesinde 67 Öğretim Üyesine Ödül - Son Dakika
Güncel

Atatürk Üniversitesinde 67 Öğretim Üyesine Ödül

Atatürk Üniversitesinin çeşitli fakültelerinde nitelikli bilimsel çalışmalar yapan 67 öğretim üyesine teşvik ödülü verildi.

19.04.2014 12:09  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde nitelikli bilimsel çalışmalar yapan 67 öğretim üyesine teşvik ödülü verildi. Fen, sağlık, sosyal, eğitim bilimleri, güzel sanatlar dallarında başarılı çalışmalar değerlendirilirken, ayrıca doçent unvanı kazanan 80, profesör unvanı alan 53 öğretim üyesine de Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak törende cübbe giydirdi. 57 yıllık Atatürk Üniversitesinde 110 bin öğrenci öğretim görürken, 4 bine yakın da öğretim üyesi görev yapıyor.

Atatürk Üniversitesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Bilimsel teşvik ve akademik giysi töreni' dün Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Atatürk Üniversitesi mensuplarının fen, sağlık, sosyal, eğitim bilimleri ve güzel sanatlar alanlarındaki seçkin araştırma, çalışmalarını değerlendirmek, üstün nitelikleri onayarak teşvik etmek amacı ile sürdürülen proje kapsamında bu yıl 67 öğretim üyesi ödüle layık görüldü.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, bilimsel üretimdeki sürdürülebilir niteliğin akılcı, stratejik ve istikrarlı bilim politikaları ile mümkün olabileceğini bildirdi. 57 yıllık Atatürk Üniversitesinde 110 bine yakın öğrenci ve 4 bine yakın öğretim üyesi bulunduğunu anımsatan Rektör Prof.Dr. Koçak, şunları söyledi:

"Bugün ülkelerin gelişmişlik düzeyleri, bilimsel üretim potansiyelleri ve bilimsel verileri kullanma yetenekleri ile doğrudan ilişkilidir. Üniversitelerin üç önemli görevi vardır. Bunlar yeni bilgi üretme, bilimsel bilgiye dayalı doğruları koruma ve yayma görevi ile insanlığa hizmet görevidir. Geçen yıl itibari ile bilimsel üretim alt yapısı ile bilimsel araştırmaya harcadığımız kaynak miktarı 10 milyon TL civarındadır. 500'e yakın projenin desteklendiği 2013 yılında, ayrıca 230 öğretim üyemizin yurt dışında görevlendirilmesi yapılmış, rektörlük bütçesinden bu görevlendirmelere 800 bin TL'ye yakın destek sağlanmıştır. Bir üniversitenin büyüklüğünün en önemli göstergesi, nitelikli öğretim üyesi sayısıdır."

Konuşmaların ardından Atatürk Üniversitesinin çeşitli fakülte ve enstitülerinde görevleri bulunan başarılı bilim adamlarına ödülleri verildi. Öğretim yılında doçent olan 80 bilim adamının sadece isimleri anons edilirken, Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak 53 profesöre cübbelerini giydirdi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Üniversitesinde 67 Öğretim Üyesine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement