Atatürk ve Cumhuriyet" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Atatürk ve Cumhuriyet" Konferansı

Kurtuluş Savaşı komutanlarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir: "Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, kadınıyla çocuğuyla bir milletin kükreyişidir, bizim İstiklal Harbimiz ve bunun da dünya tarihinde bir benzerini görmemiz mümkün değildir"

13.11.2014 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, "Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, kadınıyla çocuğuyla bir milletin kükreyişidir, bizim İstiklal Harbimiz ve bunun da dünya tarihinde bir benzerini görmemiz mümkün değildir" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kente davet edilen Karabekir, Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu konferansta, aile arşivinden resimler eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun silah arkadaşı, babası Kazım Karabekir'i anlattı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını "ilahi kadro" olarak isimlendiren Timsal Karabekir, "Allah Türk'ün kurtulmasını istemiş ve o ilahi kadroyu göndermiş. Ben onlara ilahi kadro diyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, kadınıyla çocuğuyla bir milletin kükreyişidir, bizim İstiklal Harbimiz ve bunun da dünya tarihinde bir benzerini görmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı ve cumhuriyetin kuruluş dönemi hakkında da bilgi veren Karabekir, her Türk evladının büyük ıstırap ve sıkıntılarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet etmesinin bir borç ve görev olduğunu söyledi.

Hiçbir zaferin kolay kazanılmadığının altını çizen Karabekir, Türk milletinin şu anki rahatlığını ve özgürlüğünü vatanın her yöresinden gelip Çanakkale'de can veren 12'li, 13'lü yaştaki evlatlara borçlu olduğunu kaydetti.

Konuşmaları sırasında sık sık duygulanan Timsal Karabekir, dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Yılmaz, konferansın ardından Karabekir'e çiçek ve plaket takdim etti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk ve Cumhuriyet' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement