Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi Uğur Mumcuyu Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi Uğur Mumcuyu Unutmadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi Uğur Mumcuyu Unutmadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 22’nci yılında unutmadı.

24.01.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu ölümünün 22'nci yılında unutmadı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi, Uğur Mumcu'nun ölümünün 22'nci yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Tali, "Bu yıl da Uğur Mumcu ölümsüzdür diyerek O'nu özlemle anıyoruz. Bu cinayeti yapanları ve yaptıranları lanetliyoruz" dedi.

Tuğlalı Parkta, grup adına basın açıklamasını okuyan Sezai Tali, Atatürk ilke ve devrimlerinin, laik Cumhuriyetin, tam bağımsız Türkiye'nin gericiliğe karşı aydınlanmanın yılmaz savunucusu, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun aracına bomba konularak vahşice katledilişinin 22'nci yılı olduğunu söyleyerek, "Bu yıl da 'Uğur Mumcu Ölümsüzdür' O'nu özlemle anıyoruz. Bu cinayeti yapanları ve yaptıranları lanetliyoruz. Uğur Mumcu yaşamı boyunca yolsuzluk ve yoksulluktan arınmış, 'Laik ve Tam Bağımsız Türkiye' ülküsü için Türk halkını aydınlatmaya çalıştı. Ancak korkusuzca üzerine gittiği ' Siyaset, Tarikat, Ticaret' ile simgelediği şeytan üçgeninin kurbanı oldu" diye konuştu.

"24 OCAK ONU ANMAK DEĞİL ONU ANLAMAK OLMALIDIR"

Tali, 24 Ocak gününün Uğur Mumcu'ya anmak değil, anlamak olması gerektiğini belirtti. Uğur Mumcu'nun ölümünden sonra da sayısız ödül almış cesur bir gazeteci olduğunu söyleyen Tali, "Uğur Mumcu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların aksine Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç, Gaffar Okan ve Necip Hablemitoğlu gibi yerleri doldurulmayacak laik Türkiye Cumhuriyetinin simgelenmiş muhafızlarını ortadan kaldıran 'Derin Komuta Merkezlerini' tespit edip tetikçilerinin arkasındakilere dikkat çekmenin bedelini canıyla ödedi. Uğur Mumcu pek çok kitap ve sayısız makale yazmış, uzun yıllardır Cumhuriyet Gazetesinde köşe yazarlığı yapmış, sağlığında ve ölümünden sonra sayısız ödül almış cesur bir gazeteciydi" dedi.

"UĞUR MUMCU'NUN 22 YIL ÖNCE YAZDIKLARININ HEPSİ GERÇEKLEŞTİ"

Uğur Mumcu'nun 22 yıl önce yazdıklarının bugün hepsinin gerçekleştiğini söyleyen Tali, "Siyaset-Tarikat ve ticaret kol kola girmiş, tarikat ve dini cemaatler siyasete ve ticarete egemen olmuşlardır. Bizler Uğur Mumcu'nun dediği gibi koşullar ne olursa olsun Atatürk ilkelerini, cumhuriyet devrimini, tam bağımsızlık inancımızı laik cumhuriyetimizin kalelerinde birer bayrak gibi yükselmeye devam edeceğiz. Gericiliğe, etnik bölücülüğe, sömürüye ve her türlü yozlaşmaya ve yolsuzluğa karşı direnmek Mustafa Kemal'in manevi mirasçıları olarak hepimizin görevidir. Uğur Mumcu'yu katledişinin 22'inci yılında saygıyla anıyor, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş, Ziraat Mühendisleri Odası, Emekli Öğretmeler Derneği Tekirdağ şubeleri olarak, O'nun uğruna canın verdiği değerleri savunmaya devam edeceğimizi saygıyla duyuruyoruz" ifadesini kullandı.

Yaklaşık 40 kişilik grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi Uğur Mumcuyu Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement