Atayurt'tan Anayurt'a Sevgi Dili" Programı - Son Dakika
Güncel

Atayurt'tan Anayurt'a Sevgi Dili" Programı

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği, Türkiye ile Moğolistan arasındaki sosyal, ekonomik, kültürel ve dostluk bağlarının geliştirilmesi amacıyla “Atayurt’tan Anayurt’a Sevgi Dili” adlı bir program düzenledi.

08.08.2014 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği, Türkiye ile Moğolistan arasındaki sosyal, ekonomik, kültürel ve dostluk bağlarının geliştirilmesi amacıyla " Atayurt'tan Anayurt'a Sevgi Dili" adlı bir program düzenledi. Program, her iki ülke arasındaki mevcut bağları daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Genel Başkanı Hasan Cengiz ve Moğolistan Konsolosu Zolbayar Oçhir, "Atayurt'tan Anayurt'a Sevgi Dili" programında bir araya geldi. Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Genel Başkanı Hasan Cengiz ve Moğolistan Konsolosu Zolbayar Oçhir ile İstanbul'da yaşayan Moğollar katıldı. Program İstiklal Marşı ve Moğol milli marşlarının okunmasıyla başladı. Ardından Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Genel Başkanı Hasan Cengiz programın açılış konuşması yaptı. "Atayurt'tan Anayurt'a Sevgi Dili" programının amacına değinerek sözlerine başlayan Cengiz, programın iki ülke arasında sosyoekonomik, kültürel ve dostluk bağlarının geliştirilmesini sağlamak, iki kadim dost ülke, halklar arasındaki muhabbetin gelişmesine aracı olacağına değindi.

İki kardeş ve dost ülke arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel işbirliklerin daha da gelişmesini sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Cengiz, "2004 yılında Sayın Başbakanımız Orhun Anıtları vadisini restore ederek bizleri çok büyük bir şekilde onure etmiştir. Dolayısıyla oradaki devlet yönetimiyle Türkiye'deki sağlam bir iradenin orada sağlam çalışmalar yapması, bizlerin motivasyonunu daha da artırdı. Bundan dolayı hükümetimize, AK Parti hükümetine şükranlarımızı sunuyoruz. Etkinliklerimiz her yıl bu şekilde devam edecektir" dedi.

Ardından kürsüye çıkan Moğolistan İstanbul Konsolosu Zolbayar Oçhir ise, "Haziran ayında Türkiye Cumhuriyeti Meclis Başkanı Cemil Çiçek bey Moğolistan'a yapmış olduğu ziyaret başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Haziran ayında Moğolistan ve Türkiye konsolosluk görüşmesi Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'da gerçekleşmiştir. Bu görüşmede Moğolistan'ın Türkiye'de yaşayan yasadışı yaşayan Moğol vatandaşların korumaya yönelik önemli adımlar konuşulmuştur" diye konuştu.

Program yapılan konuşmaların ardından Moğol şarkıları ve ulusal oyunların sergilenmesi ile sürdü. Ardından konuklara katılım ve katkılarından dolayı plaket takdim edilmesi ve hatıra resim çekimleri ile son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atayurt'tan Anayurt'a Sevgi Dili' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement