Atb Meclisi'nin Gündemi Rusya Krizi - Son Dakika
Yerel

Atb Meclisi'nin Gündemi Rusya Krizi

Atb Meclisi\'nin Gündemi Rusya Krizi

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Şubat ayı Meclisi’nde Rusya krizinin bölgedeki üretici ve ihracatçıya etkisi gündeme geldi.

01.03.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Şubat ayı Meclisi'nde Rusya krizinin bölgedeki üretici ve ihracatçıya etkisi gündeme geldi.

ATB Şubat ayı Meclisi, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında toplandı. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, meclis üyelerine yönetimin bir aylık çalışması hakkında bilgi verdi. Sektörel konuların değerlendirildiği Meclis'te Rusya krizinin bölgedeki üretici ve ihracatçıya etkisi gündeme geldi.

BU GİDİŞLE RUSYA'YA NAR SATIŞINI UNUTACAĞIZ

Meclis üyeleri, Rusya'da yaşanan devalüasyonun etkilerinin görülmeye başlandığını belirterek, özellikle yaş meyve sebze, narenciye ve narda en büyük pazarlardan biri olan Rusya ile ticarete yönelik tedbirlerin Ekonomi Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından biran önce alınması gerektiğini kaydetti. Rusya'nın İran'dan sonra Mısır ile de Gümrük Birliği Anlaşması imzalayarak, gümrüğü sıfıra çektiğine dikkat çeken Meclis Üyeleri, "Mısır ile Rusya Gümrük Birliği Anlaşması yaptı. Türkiye TIR başına 9 bin dolar gümrük öderken, Mısır'ın gümrüksüz mal sokması bizim yapacağımız narenciye, nar ihracatının bitmesi anlamına geliyor. Bu gidişle Rusya'ya nar satışını unutacağız" değerlendirmesinde bulundu.

GÜMRÜK BİZE DE SIFIRLANSIN

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Rusya'nın Avrupa Birliği ülkelerine kapısını kapatmasının ardından bunun Türkiye pazarı için iyi olacağı görüşün hakim olduğunu ancak kimsenin göremediği, tahmin edemediği devalüasyonun her şeyi tersine çevirdiğini belirtti. Rusya'da krizi çıktığında bütün sektör temsilcilerini bir araya getirdikleri hatırlatan Çandır, "Rusya'yla ruble ile ticaretten, gümrüklerin indirilmesine kadar bir çok talep bulunmuştuk. Bu önerileri, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na ilettik. İran'dan giden mallara gümrüğün uygulanmadığını, bizim de aynı şartlarda ticaret yapmamız gerektiğini vurguladık. Hükümetin acilen, yaş meyve sebzede, narenciyede gümrüğü sıfırlama konusunda harekete geçmesi gerekiyor" diye konuştu.

Nar satışının çoğunluğunun, narenciye satışımızın tamamına yakınının Rusya pazarına olduğunu belirten Ali Çandır, "Biz Antalya Ticaret Borsası Meclisi olarak acilen Rusya ile ilişkilerde sıfır gümrükleme ve ruble ile ticaret talebinde bulunuyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atb Meclisi'nin Gündemi Rusya Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement