Atb Terörü Kınadı - Son Dakika
Yerel

Atb Terörü Kınadı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, son günlerde dış politikada yaşanan gelişmelerin umut verici olduğunu söyledi.

29.06.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, son günlerde dış politikada yaşanan gelişmelerin umut verici olduğunu söyledi. Çandır, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısını ise kınadı.

ATB Haziran Ayı Meclisi, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında toplandı. Yönetimin bir aylık çalışmasının yansıtıldığı Meclis'te Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısını kınadı. Saldırıyı soysuzluk olarak tanımlayan Çandır, "İnsanlık dışı eylem ile morallerimiz bozuldu. Gerçekten insanlık ile ilgisi olmayan, herhangi bir hakkı savunmak için yapılması mümkün olmayan, bu terör eylemlerinin bizim birliğimizi bozmamasını temenni ediyorum. Terörün istediği noktaya gelmemeliyiz. Moralimizi bozmamalıyız. Sosyal medyada doğru ya da yanlış görsel paylaşarak morallerimizi bozmamalıyız. Bizler teröre alışmamalıyız. Ortadoğu ülkesi olmamalıyız" dedi.

"BANKALARA BORÇLANMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Kumluca'da meydana gelen orman yangınlarına da değinen Çandır, "Toplam 650 hektar alanımızı kaybettik. Bakanımız ve valimizin açıklamaları yüreğimize su sertti. Yanan alanın yeniden ağaçlandırılacağını öğrendik. 7 yıllık büyüme ortalamasına baktığımız zaman Türkiye ortalamasında, tarımın geçtiğimiz çeyreğe göre biraz zayıfladığı söz konusudur. Ticarette bir artış söz konusudur. İnşaat sektöründe bir azalma söz konusudur. Borçlu il sırlamasında 4 sıradayız. Tarımsal kredilerde ise Türkiye'de iyi olduğumuzu görüyoruz. Antalya olarak bankalara borçlanmaya devam ediyoruz. Ekonomi konusunda biraz kaygılıyız. Bu veriler bize dikkatli olmamızı işaret ediyor. Antalya'nın toplan kullandığı kredinin yarısından fazlası turizm sektörü için kullanılmaktadır" diye konuştu.

"DIŞ POLİTİKADA YAŞANAN GELİŞMELER BİZİ MEMNUN ETTİ"

Antalya'nın ekonomik olarak yaşadığı sıkıntılardan kurtulacağına inandığını belirten Çandır, "Esnaf ve vatandaşımızı alışveriş festivaline sahip çıkmadığını görüyoruz. Yerli hava yollarımız başka zaman ve yerlerde yaptıkları kampanyaları neden Antalya'da yapmasın? Bu tür uygulamalar ile Antalya'da bir hareketlilik olacağına inanıyoruz. Son günlerde dış politikada yaşanan gelişmeler bizi memnun etti. Ülkelerin halkları arasında husumete varmaya bir durum oldu. Bu bizim için en önemli kazanımdır. Elbette bugünden yarına her şey düzelmeyecek. Ama düzelmesi için umutlarımızı arttırması için önemlidir. Pazarlara ulaşmamız için bir umut oldu. Geçmişten ders almamız gerekiyor" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atb Terörü Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement