Atça'da Develer Kimsesiz Çocukların Yararına Güreşti - Son Dakika
Yerel

Atça'da Develer Kimsesiz Çocukların Yararına Güreşti

Atça\'da Develer Kimsesiz Çocukların Yararına Güreşti

Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça mahallesinde düzenlenen Atça Deve Güreşi Festivali’nde 130 pehlivan deve güreşti.

30.11.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça mahallesinde düzenlenen Atça Deve Güreşi Festivali'nde 130 pehlivan deve güreşti. Güreşten elde edilen gelir ise öğrenciler ve ihtiyaç sahibi çocukların hizmetinde kullanılacak.

Devecilik Kültür ve Deve Güreşi Severler Derneği katkılarıyla düzenlenen güreş hakkında bilgiler veren Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, "Geleneksel kültürümüzü yaşattığımız Türkiye'nin en ünlü güreş arenasında 2. Atça Deve Güreşi Şenliğimizi yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Yıllardan beri süregelen yöremize özgü gelenek ve göreneklerimizden olan deve güreşlerinin yaşatılması için Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesinden gelen 130 pehlivan devenin kıran kırana güreşlerini güreşsever halkımız büyük bir zevkle izledi. Bu güreşlerin 3-4 ay süren bir hazırlık safhası oluyor. Çok emek isteyen bir etkinlik. Emeğinden ötürü federasyon başkanımıza, dernek yetkilerine ve cazgırından urgancısına varıncaya kadar herkese teşekkür ediyorum. Güreşlerden elde edilecek gelir ilçemizdeki öğrenciler ve ihtiyaç sahibi çocukların hizmetinde kullanılacak" dedi.

PİKNİK HAVASINDA GEÇTİ

Havanın da güzel olması nedeniyle mangalını kapan herkesin traktör ve kamyon kasaları üzerinde izlediği güreşler piknik havasında geçti. Özellikle aileleriyle gelen küçük çocukların çok eğlendiği gözlemlenirken, aileler develer ile bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atça'da Develer Kimsesiz Çocukların Yararına Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement