Atçılık Okuyan İşsiz Kalmıyor - Son Dakika
Ekonomi

Atçılık Okuyan İşsiz Kalmıyor

Atçılık ve antrenörlüğü bölümü mezunları daha mezun olmadan iş bulabiliyor.

05.09.2014 10:37  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sektördeki donanımlı eleman ihtiyacı nedeniyle, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Meslek Yüksekokulu'nda okutulan Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü mezunları daha mezun olmadan iş bulabiliyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, 2008 yılında açılan bölümün geçen yıl 5. dönem mezunlarını verdiğini vurguladı.

BÖLGE ATÇILIK MERKEZİ OLDU

Yüksekokulun kurulu bulunduğu Mahmudiye ilçesinin atçılık konusunda 250 yıllık geçmişe sahip olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Çalışkan, "İlçede Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM), Türkiye Jokey Kulübü'ne (TJK) ve özel şahıslara ait haralar var. Mahmudiye Türkiye'deki üç at merkezinden birisi durumunda" dedi.

90 DÖNÜM ARAZİYE KURULU OKUL

Çalışkan, yüksekokulun 90 dönümlük bir uygulama sahasına sahip olduğunu bildirdi.

Söz konusu alanda sınıfların, malzeme odalarının, veteriner odalarının at bakım ve yıkama alanının, kontrol alanlarının, nalhanenin bulunduğunu ifade eden Çalışkan, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz okulda aldıkları eğitimle donanımlı olarak ayrılıyor. Tamamı işe alınıyor ve özel olarak isteniyor. Tercih edilir duruma geldiler. Okulu kurar kurmaz sektör ile temas etmeye başladık. Onların ihtiyaçları iyi biliyorduk. Yaklaşık 114 tesisi gezip onların sahipleriyle görüşerek eğitim programımızı ona göre hazırlamıştık. Eğitimdeki önceliklerimiz belirledik. Bunları uyguladık. Başarımıza sektör kısa süre içinde cevap verdi. Öğrencilerimiz yarış ve binicilik sektöründe çok çabuk yer edinmeye başladı. Sahaya ilk giren mezunlarımız diğer mezunları sektöre taşımaya başladı. 114 mezunumuzu hala takip ediyoruz."

YURTDIŞINDA İŞ İMKANI

Çalışkan, atçılığın Türkiye'de sürekli gelişen bir sektör olduğuna değinerek, bu sektörde uluslararası camiayla de yarışmak zorunda olduklarını dile getirdi. Bu yıl Belçika'da yaptıkları çeşitli çalışmaların sonuçlarını verdiğini belirten Çalışkan, şunları söyledi:
"Yüksekokulumuz protokollerle öğrencileri, yurtdışına staja gönderecek. ERASMUS'un imkanlarını kullanarak yapılacak bir çalışma olacak. Öğrencilerimiz, Türkiye'deki tesislerin haricinde yurtdışındaki atçılık tesislerinden de çok şey öğrenecek. Dünyadaki atçılık konusunda tecrübeler edinecek. Yurtdışında Türkler tarafından kurulan atçılık tesisleri var. Onlar da öğrencilerimize iş teklifinde bulundu."

Atçılık Okuyan İşsiz Kalmıyor
Kaynak: Haberler.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement