Ateizm Derneği, Hatipoğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Ateizm Derneği, Hatipoğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Ateizm Derneği, Hatipoğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Ateizm Derneği, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, ateistlere yönelik sözleriyle "hakaret, basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlarını işlediği gerekçesiyle Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

13.08.2014 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ateizm Derneği, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, ateistlere yönelik sözleriyle "hakaret, basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlarını işlediği gerekçesiyle Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Ateizm Derneği'nin kurucu ve üyeleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu hakkında hazırlanan suç duyurusu dilekçesini sundu.

Adliye önünde açıklama yapan Ateizm Derneği Kurucu Başkanı Tolga İnce, 16 Nisan 2014'te İstanbul'da kurulan derneğin, ülke ve bulunduğu coğrafyanın ilk yasal ateist oluşumu olduğunu söyledi.

Bir televizyon kanalında 14 Temmuz'da yayınlanan "Nihat Hatipoğlu ile iftar saati" adlı programda sunuculuk yapan Hatipoğlu'nun, seyircilerden gelen bir soruyu yanıtlarken, ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aştığını öne süren İnce, Hatipoğlu'nun ateistleri "şeytanın çocuğu, şeytana tapan ve toplumdaki bütün kötülüklerin baş sorumlusu" olarak gösterme çabası içine girdiğini savundu.

Dilekçede, Hatipoğlu ve program yaptığı televizyon kanalının yetkilileri hakkında, "hakaret, basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçundan kamu davası açılması talep edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ateizm Derneği, Hatipoğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement