Altınordu'da Kreşte Ölen Ateş Bebeğin Ölüm Nedeni Belirlenemedi - Son Dakika
Güncel

Altınordu'da Kreşte Ölen Ateş Bebeğin Ölüm Nedeni Belirlenemedi

Altınordu\'da Kreşte Ölen Ateş Bebeğin Ölüm Nedeni Belirlenemedi

Ordu'nun Altınordu ilçesinde kreşte yatağında ölü bulunan 13 aylık Ateş Karaoğlan'ın ölüm nedeni, Trabzon Adli Tıp Kurumunda yapılan otopside belirlenemedi.

23.04.2015 17:22  Güncelleme: 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde kreşte yatağında ölü bulunan 13 aylık Ateş Karaoğlan'ın ölüm nedeni, Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside belirlenemedi. Ateş bebeğin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli ve tıbbi belgeler Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilirken anne Şura Karaoğlan, "Eğer Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan da bir sonuç alamazsam gerekirse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar götüreceğim. Gerekirse çocuğumu mezardan çıkarıp, yurt dışında otopsi yaptırmaya kadar götüreceğim" dedi.

Ordu'un Altınordu İlçesi'ne bağlı Şarkiye Mahallesi'nde oturan 27 yaşındaki Şura ve 27 yaşındaki Caner Karaoğlan çifti, tek çocukları 13 aylık Ateş'i, geçen 16 Mart'ta oturdukları aynı binanın alt katında bulunan özel kreşe bıraktı. Gündüzleri kreşe verilen Ateş'in öldüğü gün anneannesi 54 yaşındaki Suzan Özçelik almaya gitti. Ancak kreş çalışanlarının  'çocuk uyuyor' cevabıyla torununu alamadı. Daha sonra yatakta uyurken ölüsü bulunan Ateş bebek, ambulans gelene kadar, araçla özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada doktorların 1.5 saatlik çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Şura ve Caner Karaoğlan çifti kreş yöneticilerinin ihmali olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de kreş işletmecisinin talebi üzerine özel kreşin faaliyetini geçici olarak durdurdu.

ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda Ateş bebeğin ölümüne ilişkin hazırlanan rapora göre ölüm nedeni belirlenemedi. Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan 14 Nisan'da verilen otopsi raporunda; "Küçüğün ölüm sebebinin mevcut bilgi ve bulgularla saptanamadığı, küçüğün ölüm sebebinin saptanabilmesi için küçüğe ait tüm adli ve tıbbi belgelerin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilerek 1'nci Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndan görüş alınmasınının daha uygun olacağı kanaatine" yer verildi.

İHMALLER SÖZ KONUSU

Anne Şura Karaoğlan, Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan bebeğin ölümüne ilişkin bir sonuç alamadıklarını, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan da benzer yanıt gelmesi halinde konuyu AİHM'ne kadar taşıyacağını söyledi. Gerekirse çocuğunu mezarından çıkarıp otopsi için yurt dışına da göndereceğini belirten anne Karaoğlan "Rapor geldi ama bu rapor da ölüm nedeni belli olmadı. Tespit edemedikleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Her şey zaten savcılıkta. Ne rapor belli ne de teşhis. Eğer İstanbul Adli Tıp'tan da bir sonuç alamazsak biz bunu gerekirse, AİHM'e götüreceğim. Mezardan çıkarıp yurt dışında otopsi yaptırmaya kadar götürmeyi düşünüyorum. Ben kimseyi suçlamıyorum, suçlayamıyorum da. Ama çocuğumun ölümünde ihmaller söz konusu" dedi.

Kreşin oturdukları apartmanın altında oldugunu hatırlatan anne Şura Karaoğlan, "Zaten canım yanıyor. Kreş orada bize rahatsızlık verdiği için taşınıyorum. Kreş işletmecisinin yapması gereken şeyi ben yapıyorum. Sustum, şimdiye kadar hep sessiz kaldık konuşmadık. Edepli olduk, insan olmaya çalıştık, benim canım yandı ama ben kreş sahibinin onun yapması gereken erdemi gösteriyorum. Raporda çocuğumun ölüm nedeni için şu anda tam teşhis konulmadı. Şimdiye kadar bir şey söylemedim, kimseye iftira atmadım, kimseye bir hakaretim yanlışım olmadı. Ama yeter artık. Sustukça üstümüze geliyorlar. Çocuğumu ben sabah sapa sağlam vermişim. Çocuk hasta olabilir, problem olabilir ama bu çocuğun yatakta ölü bulunması mı gerekiyor. Her şeyden önce burada bir can gitmiş, bizim canımız yanmış, kreş işletmecisinin gelip bir özür dilemesi, başsağlığı dilemesi lazım. Bir şekilde vicdanını rahatlatması lazım. Eşimle birlikte hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Ordu İl Müdürü Ömer Demiröz ise geçen Pazartesi günü işletmeci tarafından 3 gün kreşin açıldığına dikkat çekerek, "Biz yeniden kapama kararı verdik. Adli raporun sonucunu bekliyoruz, kreş şuanda kapalı" dedi. Cumhuriyet Savcılı'nın ise olayla ilgili soruşturması sürüyor. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altınordu'da Kreşte Ölen Ateş Bebeğin Ölüm Nedeni Belirlenemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    01:57 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement