Ateş Kuşları" Yuvaya Döndü - Son Dakika
Güncel

Ateş Kuşları" Yuvaya Döndü

Ateş Kuşları" Yuvaya Döndü

TÜRK Hava Kurumu (THK) Orman Genel Müdürlüğü'nün yangın söndürme çalışmalarına havadan destek vermek amacıyla haziran ayında Ankara'dan ayrılan ve 4 bölgede 782 saat uçuş yaparak, 417 yangına müdahale eden 'Ateş Kuşları', yangın sezonunun bitmesi ile dün Türk Hava Kurumu Türkkuşu...

31.10.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRK Hava Kurumu (THK) Orman Genel Müdürlüğü'nün yangın söndürme çalışmalarına havadan destek vermek amacıyla haziran ayında Ankara'dan ayrılan ve 4 bölgede 782 saat uçuş yaparak, 417 yangına müdahale eden 'Ateş Kuşları', yangın sezonunun bitmesi ile dün Türk Hava Kurumu Türkkuşu Tesisleri'nde bulunan yerlerine döndüler.

Orman Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen yangın söndürme çalışmalarına havadan destek vermek amacıyla 1 Haziran'da Adana, Antalya, Bodrum ve İzmir bölgelerine giden Ateş Kuşları,  CL-215 tipi 5 yangın söndürme uçağı ile  bin 944 sorti yaparak 417 yangına müdahale etti. Yangın sezonunun 31 Ekim'de sona ermesiyle Ankara'ya geri dönen yangın söndürme uçaklarının pilotları için THK Üniversitesi Etimesgut Türkkuşu Kampüsü'nde karşılama töreni düzenlendi.

"8 SENENİN EN BAŞARILI VE DÜZENLİ YILI"

Törende konuşan THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "Türk Hava Kurumu bu işi 8 senedir yapıyor ancak bu sene Orman Genel Müdürlüğümüzdeki arkadaşlardan aldığım bilgilere göre 8 senenin en başarılı ve düzenli yılı bu yıl oldu. Bu yıl 4 bölgede 782 saat uçuş yaparak, 417 yangına müdahale eden ateş savaşçılarımız yuvaya döndü. En değerli varlıklarımızın başında ormanlarımız geliyor. Dolayısıyla THK ailesi olarak böyle bir mücadelenin içinde olmak ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu mücadelede yer alan herkes bir ibadet gibi yaptığı işten keyif almalıdır. Bu iş aynı zamanda bir ibadet gibidir. Önümüzdeki ay ihaleye çıkacak olan helikopterle mücadele aşamasında da bütün çalışmalarımızı bitirdik. THK olarak helikopterle mücadelede de aday olduğumuzu bildirmek isterim" dedi.

12 SANİYEDE 6 TON SU DEPOLAYABİLİYOR

Operasyonlara katılan yangın söndürme uçaklarının pilotlarına ve teknik ekibine teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından tören uçakların tanıtımı ile devam etti. CL-215 tipi yangın söndürme uçakları hakkında bilgi veren teknik ekip personeli uçakların 12 saniyede 6 ton su depolayabildiğini söyledi.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ateş Kuşları' Yuvaya Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement