Ateş Savaşçılarına Vali Turhan'dan Teşekkür Beratı - Son Dakika
Yerel

Ateş Savaşçılarına Vali Turhan'dan Teşekkür Beratı

Ateş Savaşçılarına Vali Turhan\'dan Teşekkür Beratı

Soma’da medyana gelen maden kazası sonrasında yardıma koşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ayvalık İtfaiye Müdürlüğü’nde görev yapan itfaiye görevlilerine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan’dan teşekkür belgeleri verildi.

18.08.2014 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da medyana gelen maden kazası sonrasında yardıma koşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ayvalık İtfaiye Müdürlüğü'nde görev yapan itfaiye görevlilerine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'dan teşekkür belgeleri verildi.

Ayvalık İtfaiye Müdürü Murat Akaya başta olmak üzere İtfaiye erleri Yüce Baştopçu, Fırat Demir ve İlker Aydın'a Balıkesir Valisi Ahmet Turhan tarafından, Soma'da katıldıkları kurtarma çalışmalarında göstermiş oldukları başarı ve gayretlerden dolayı teşekkür belgesi verildi. Hafta sonunda Ayvalık İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen tarafından Vali Turhan'ın teşekkür beratının başarılı itfaiyecilere verilmesi sırasında; Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ile BASKİ Gömeç ve Ayvalık Müdürü Sadettin Gezen de hazır bulundu. Ayvalıklı başarılı itfaiyecilere Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın selamlarını da getirdiğini söyleyen Nazım Ergelen, Soma'da yaşanılan son yılların en çok can kaybının yaşandığı maden faciasında Balıkesir merkez ve Ayvalıklı itfaiyecilerin canla başla Soma'daki kurtarma çalışmalarına katıldığını hatırlattı.

Soma'nın kendilerine ait sorumluluk bölgesinin dışında olmasına rağmen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın emriyle bölgeye gidildiğini kaydeden Ergelen, Vali Turhan'ın da Balıkesir ve Ayvalıklı itfaiyecilerin bu başarısına kayıtsız kalmayıp, teşekkür beratıyla başarıyı taçlandırdığını belirtti.

Ergelen, Ayvalıklı ateş avcısı itfaiyecilerin Balıkesir genelinde parmakla gösterildiğini vurgulayarak, "Elbette Ayvalık'ın yanı sıra Balıkesir genelindeki 33 noktamızdaki itfaiye birimlerimizde birçok eksikliklerimiz var. Amacımız bu eksikliklerin giderilerek en asgari seviyeye indirilmesini sağlamak ve tüm birimlerimizi donanım standartları açısından eşit seviyeye getirmektir" dedi. Balıkesir genelinde yangın, doğal afet ve trafik kazalarının yanı sıra birçok alanda aktif olarak görev yaptıklarına işaret eden Ergelen, "Genelde itfaiyelerin boş duran, sabit bir birim olduğuna ilişkin garip bir kanı vardır. Oysa işin ilginç yanı ise vatandaşlarımızın en çok aradığı telefon numarası da yine birimlerimize bağlı 110 nolu telefondur" ifadelerini kullandı. Cunda'da hidrant sisteminin güncellenmesinin planladığını belirten Ergelen, "Ayvalık bizim 20 ilçe grubumuzdan bir tanesidir. 5 araç, 26 personel var. Kısa süre önce kurtarma ekipmanlarını yeniledik. İyiki de yenilemişiz. 2 gün sonra trafik kazası oldu ve bu yenilemenin karşılığını almış olduk" diye konuştu.

Ayvalık'ın en büyük sorunu dar sokaklar olduğuna işaret eden Balıkesir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen, önümüzdeki yıl içerisinde 75 adet araç satın alıp, bunları Balıkesir genelindeki itfaiye teşkilatlarına dağıtmayı planladıklarını belirterek, Yaklaşık 3 buçuk milyon lira tutacak bu araçlardan 3 tanesini Ayvalık'ta konuşlandıracağız. Ayvalık'ta dar sokaklar en büyük sorunumuz. Bu sokaklardaki itfaiye musluklarını yenilemek istiyoruz. Bunun dışında Orman Bölge Müdürlüğü ile koordineli çalışıyoruz. Yaptığımız protokoller çerçevesinde, gerektiğinde herhangi bir orman yangınında bu Müdürlüğe ait 2 uçak ve 2 helikopter ile yangınlara havadan müdahale edebiliyoruz" dedi.

"BELEDİYELERDEN GARİP İSTEKLER GELİYOR"

Balıkesir genelindeki 33 noktadaki itfaiye birimlerinde garip taleplerle karşılaştıklarını da kaydeden Ergelen, " Dursunbey Belediyesi'nden özel günlerde caddelerin gül suyu ile yıkanması, Bandırma Belediyesi'nden Pazar yeri temizliği gibi talepler geliyor. Tabi bu tür talepleri yerine getirmediğimiz içinde, 'Büyükşehir olduk şimdi hizmet verilmiyor' gibi sözlerle karşılaşmaya başladık. Oysa bu tür görevler o belediyelerin kendi görevleridir" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ateş Savaşçılarına Vali Turhan'dan Teşekkür Beratı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement