Ateşle Dans Edenler" Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Ateşle Dans Edenler" Fotoğraf Sergisi

Ateşle Dans Edenler" Fotoğraf Sergisi

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlediği ve Canan Yaşar Fotoğraf Atölyesi’nin hazırladığı ’Ateşle Dans Edenler’ adlı fotoğraf sergisi açıldı.

27.09.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlediği ve Canan Yaşar Fotoğraf Atölyesi'nin hazırladığı 'Ateşle Dans Edenler' adlı fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraflar, itfaiye çalışanlarının ne kadar zor şartlarda görev yaptığını bir kere daha ortaya koydu.

Özgecan Aslan Meydanı'nda gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, TÜRKAV Mersin Şube Başkanı Mustafa Tekerek, Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı, Ülkücü İşçiler Derneği Mersin İl Başkanı Veysi Çalışkan ve itfaiye çalışanları katıldı. Sergi açılışı öncesi konuşan Başkan Kocamaz, hemen her gün şehit haberleri aldıklarını ifade ederek, "Dün de maalesef 10 şehidimiz var. Tüm vatan, demokrasi şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş itfaiye şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Belediyeciliğin beşikten mezara kadar insanoğluna hizmet etmek için kurulmuş birimlerden oluştuğunu vurgulayan Kocamaz, "Bir kısmı var yaptığınız her işi vatandaşın gözünün önünde sergileme imkanınız var. Bir kısım hizmetler var ki dar ve zor günlerde belediyenin varlığını vatandaşa çok daha iyi ve yakından hissettirir. Bunlardan bir tanesi cenazedir. İyi günde herkes dost olur, size yaklaşır, samimi olduğunu göstermeye çalışır ama gerçek samimiyet gerçek dostluk ancak dar günlerde belli olur. Dolayısıyla cenazede buluşmak, oradaki acıyı, hüznü paylaşmak düğünde bulunmaktan çok daha önemlidir. İtfaiye hizmetleri de vatandaşımızın en zor anında onların yanında olmak, onların derdini paylaşmak, çözüm üretmek ve o en zor durumda vatandaşı rahatlatmak, ona moral vermek, bir canı kurtarmak ve hayatını sürdürmesini sağlamak çok çok önemlidir. Bu hizmetlerden biri de itfaiyeciliktir. İtfaiyeci herkesin yaklaşmaya bile cesaret edemediği bir anda, kendi canını feda eder, ateşin içinde acı içerisinde kıvranan vatandaşı kurtarma derdine düşer ve bunu yaparken de ölüm aklına bile gelmez. Belki bir dakika sonra kendi hayatı ortadan kalacak ama bir insanın canını kurtarabilmek için en kısa sürede yangın alanına ulaşmak ve can kaybını önlemek onun en büyük sorumluluğu, en büyük amacıdır" diye konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren Mersin genelinde bir uçtan bir uca tüm belediye hizmetleri ve itfaiye hizmeti verdiklerini belirten Kocamaz, "Dağı ve ovasıyla Adana'dan Antalya'ya kadar olan bir bölgede hizmet üretiyoruz. Araç sayımızı artırırken bir taraftan da çalışmakta, hizmet üretmekte zorlandığımız araçları yeniledik. Hedefimiz bu araçların sayısını daha da artırmak" dedi.

Önümüzdeki yıl ormanlarda zor koşullarda hizmet verecek en az iki aracı itfaiye birimine kazandırmak istediklerini belirten Kocamaz, "Göreve geldiğimizden bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne kazandırdığımız araç sayısı bine yaklaştı. Bu kadar geniş alanda elimizdeki tamir bekleyen araçlarla hizmet verme şansımız olmadığı için kiralık araçlarla da hizmet veriyoruz. Ama biz istedik ki belediyenin araçlarıyla bu hizmetleri sunalım. ve bugün geldiğimiz noktada belediyemizin araç parkı gerçekten doruğa çıktı ama yine de yetmez. Araçlarımızı alıp hizmetlerimizi en kısa ve kaliteli yoldan vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Sergi bir hafta boyunca Özgecan Aslan Meydanı'nda açık kalacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ateşle Dans Edenler' Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement