Atıcılık: Havalı Silahlar Atatürk Kupası - Son Dakika
Spor

Atıcılık: Havalı Silahlar Atatürk Kupası

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunca Sakarya'da düzenlenen Havalı Silahlar Atatürk Kupası'na çeşitli illerden 185 sporcunun katılımıyla devam edildi.

28.07.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunca Sakarya'da düzenlenen Havalı Silahlar Atatürk Kupası'na çeşitli illerden 185 sporcunun katılımıyla devam edildi.

Resmi antrenmanlarla dün başlayan organizasyonda erkeklerde tüfek yarışmaları, kadınlarda ise resmi antrenmanlar yapıldı. Sporcular en iyi hedef atışı yapabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Büyük erkekler ferdi tüfek atışlarında birinci Diyarbakır'dan Ömer Akkün, ikinci Gaziantep'ten Mehmet Abiş, üçüncü Ankara'dan Murat Uzdaş oldu.

Genç erkekler ferdi tüfek atışlarında ise birinciliği Diyarbakır'dan Yılmaz Akgün elde ederken, Sakarya'dan Kadir Yıldırım ikinci, Alperen Enes Şar da üçüncülüğü aldı.

Yıldız erkekler ferdi atışlarında da Gümüşhane'den Furkan Abiş birinci, Diyarbakır'dan Emir Ülker ikinci, İstanbul'dan Alp Kunaç üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Federasyonun Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ertuğrul Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaların havalı tüfek ve havalı tabanca branşlarında yapıldığını söyledi.

Mersin'de nisan ayında yapılan Ulusal Egemenlik Kupası'nda ilk 22'ye giren sporcuların bu organizasyonda mücadele ettiğini dile getiren Toprak, "Yarışlarda, tüfek branşında 82, tabancada ise 103 sporcu mücadele edecek. Burada dereceye giren sporculara kupaları takdim edilecek." dedi.

Türkiye'de atıcılığın 10 yıl öncesine göre çok büyük ilerleme kaydedildiğini ifade eden Toprak, özellikle iki yıldır çok büyük atılımların yapıldığına dikkati çekti. Birçok ilde havalı silah poligonlarının bulunduğunu vurgulayan Toprak, "Bu yıl 13 ile daha havalı silah poligonu yapılacak. Onun çalışmaları ve prosedürleri tamamlandı. Federasyonumuzca sporculara kıyafet ve silah yardımı yapılıyor. Branşımızda çok büyük ilerlemeler var. Olimpiyatlara 4 sporcuyla kota aldık. Onun dışında Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında dereceye giren rekorlar kıran sporcularımız var." diye konuştu.

Organizasyon 31 Temmuz Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Atıcılık: Havalı Silahlar Atatürk Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement