Atık Deri Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürüyor - Son Dakika
Yerel

Atık Deri Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürüyor

Atık Deri Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürüyor

Biga’da yaşayan Berat Kart (53), tabakhaneden topladığı deri parçalarını çanta, kilim, yastık, kıyafet gibi hediyelik eşyalar yapıyor.

19.11.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga'da yaşayan Berat Kart (53), tabakhaneden topladığı deri parçalarını çanta, kilim, yastık, kıyafet gibi hediyelik eşyalar yapıyor.

Biga ilçesinde yaşayan Berat Kart, atık deri parçalarını değerlendirmekten büyük keyfini aldığını söyledi. Çerkez olduğu için Çerkez motiflerinin bulunduğu çalışmalara ağırlık verdiğini vurgulayan Kart, "Biga'da bulunan bir deri mağazasına elbiseme süs yapmak için bir deri parçası istemeye gittiğim sırada gördüğüm manzara beni bu işi yapmaya itti. Mağazadaki deri parçalarının çöpe atılmasına gönlüm razı olmadı. Özellikle renkli deri parçalarını tabakhaneden iki üç ayda bir giderek temin ediyorum. Her gördüğüm obje bana bir fikir veriyor en çok ta tabiattan esinleniyorum " diye konuştu.

Resimli kitaplardan kestiği figürleri oluşturduğu zemine monte ederek piko makinesinde dikerek oluşturduğu çalışmalarını o anki ruh halinin belirlediğini ifade eden Kart, "Dekoratif kilim olarak tasarladığım sonbahar manzarası, nilüfer gölü manzarası olmak üzere her biri ayrı ayrı 30 kadar kilim çalışmam var. Eşi benzeri olmayan, tek olarak ürettiğim çalışmalarım kendi çocuklarım gibi. Onlardan kopamıyorum, satamıyorum, üretip duruyorum. Gardırobumda kendime ait yelek, mont, etek gibi bir çok giysim oldu. Çalışmalarımı sergilemeyi düşünüyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atık Deri Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement