Atık Kağıtlarla Romanındaki Kahramanları Yaptı - Son Dakika
Güncel

Atık Kağıtlarla Romanındaki Kahramanları Yaptı

Gaziantep'te 17 yaşındaki lise öğrencisi, çevre bilinci oluşturmak amacıyla atık kitap ve gazete kağıtlarından, yazdığı romanın kahramanlarının üç boyutlu hallerini yaptı.

05.06.2016 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'te 17 yaşındaki lise öğrencisi, çevre bilinci oluşturmak amacıyla atık kitap ve gazete kağıtlarından, yazdığı romanın kahramanlarının üç boyutlu hallerini yaptı.

Kitaplara olan düşkünlüğü dolayısıyla parçalanmış kitap ve gazetelerin çöpe gitmesine gönlü elvermeyen lise öğrencisi Mehmet Ali Urfalıoğlu, topladığı atık kitapları değerlendirerek farklı bir çalışmaya imza attı.

Çevre konusuna dikkati çekmeyi ve insanlarda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Urfalıoğlu, kullanılamaz durumdaki kitap ve gazete kağıtlarından üç boyutlu karakterler oluşturdu.

Urfalıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sanat Merkezinde yaptığı eserleri, Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezinde sergiliyor.

Urfalıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atılmış kitap, gazete ve kağıtları görünce dayanamayarak onları topladığını anlattı.

Biriken bu kağıtları değerlendirmeye karar verdiğini söyleyen Urfalıoğlu, "Kimi yerleri yırtılmış, okunamayacak durumda olsa da onları atmaya kıyamadım. Sonra bunlarla ne yapabilirim diye düşünürken, farkındalık oluşturmak için bu kitaplarla bir şeyler yapmaya karar verdim. Yazmakta olduğum kitabın karakterlerini üç boyutlu bir hale getirmeyi düşündüm." dedi.

Karakterlerin yapımında farklı materyaller kullandığını aktaran Urfalıoğlu, çeşitli malzemelerle iskeletini oluşturduğu karakterleri kağıtlarla kaplayarak yeni bir çalışma ortaya çıkardığını ifade etti.

Yazdığı kitabın karakterlerini yaparken her kullandığı malzemenin atık olmasına özen gösterdiğini belirten Urfalıoğlu, "Çamaşır teliyle iskelet yapıyoruz, üstüne kağıt ve peçeteyle biraz kas sistemi, üstüne tekrar boyadığımız kağıtla kıyafetlerini yapıyorum. Yaptığımız her şey çöpe atılan kağıtlar, gazete ve kitaplardan. Bunları insanlarda çevre bilinci oluşturmak için yapıyorum. Yaptığım eserleri görenler benim yaptığıma inanmıyorlar." diye konuştu.

"Hayal dünyası çok geniş bir çocuk"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi eğitmeni Gülçin Sökücü de Urfalıoğlu'nun bir yakınının tavsiyesiyle merkeze geldiğini anlattı.

İlk olarak Urfalıoğlu'nun yaptığı karakterleri gördüğünde şaşırdığını anlatan Sökücü, şunları söyledi:

"Getirdiği bebekler çok güzeldi. Çünkü hazır objeleri kullanmıyordu. Tamamen eski, güncelliğini yitirmiş gazete, ansiklopedi parçaları ve çamaşır tellerinden yapmıştı. Çok farklı, ilginç çalışmalardı. Hayal dünyası çok geniş bir çocuk. Kostüm tasarımıyla ilgileniyor ve bu bölümü okumak istediğini söylemişti. Ayrıca, kitap yazıyor. Farklı bir yanı var, biz de bunu çıkarmak istedik."

Urfalıoğlu'nun yaptığı karakterlerin çocukların da ilgisini çektiğini dile getiren Sökücü, "Çocukların bir gazete kağıdından neler yapılabileceğini görüyor. Hazır objeler kullanılmadan da bir şey yapılabildiğini görüyorlar. En önemlisi de geri dönüşümün ne kadar önemli olduğuna şahit oluyorlar. Umarım bu sayede çevre bilinci de kuvvetlenir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atık Kağıtlarla Romanındaki Kahramanları Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement