Atık Karton Topladığı Çöplerin Arasında Oruç Açıyor - Son Dakika
Yaşam

Atık Karton Topladığı Çöplerin Arasında Oruç Açıyor

Atık Karton Topladığı Çöplerin Arasında Oruç Açıyor

Ankara'da kirasını ödemekte zorluk çektiği gecekonduda tek başına yaşam mücadelesi veren 66 yaşındaki Cevriye Kaya, orucunu geçimini sağladığı atık kartonların ve çöp konteynerinin yanında açıyor.

28.06.2016 15:48  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Etimesgut İlçesi'nde sokakta atık toplayan yaşlı bir kadın iftarını ekmek teknesi olan çöp konteynerlerinin yanı başında açtı.

ÇÖP TOPLAYARAK GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Etimesgut'ta kirasını ödemekte zorluk çektiği gecekonduda tek başına yaşam mücadelesi veren 66 yaşındaki Cevriye Kaya, yaşamını sürdürebilmek için çöplerden karton ve plastik atıkları toplamaya çalışıyor. Eşini 10 yıl önce geçirdiği hastalık sonucu kaybettiğini, 3 çocuğunun ise cezaevinde yattığını belirten Kaya, geçimini sağlayabilmek için çöplerden atık maddelerini toplamak durumunda olduğunu söyledi.

Atık Karton Topladığı Çöplerin Arasında Oruç Açıyor

BAKACAK KİMSESİ YOK

Kaya, kendisine bakacak kimse olmadığı için çalışmak durumunda olduğunu belirtirken, Ramazan'da orucunu ise aksatmadan tutmaya çalıştığını söyledi. Kaya, iftar vakti yaklaştığında orucunu atık maddesi toplamak için karıştırdığı çöp konteynırının yanına bir kişinin getirdiği yemeklerle iftarını yaptı.

Atık Karton Topladığı Çöplerin Arasında Oruç Açıyor

"EŞİM 10 YIL ÖNCE ÖLDÜ"

Kaya'nın çöp konteynırı yanında iftarını yaparken çevresindeki birkaç kişinin soruları üzerine, şöyle dedi: "Bana kimse bakmıyor. Eşim 10 yıl önce öldü. Her zaman bu evin oturduğu bölgede kağıt toplamak durumundayım. Başka yerlere rahatsızlığım nedeniyle gidemiyorum. Beni gören apartmandaki vatandaşlar, iftar vakti yemeğimi getiriyorlar.

"ÜÇ OĞLUMUN ÜÇÜ DE CEZAEVİNDE"

3 oğlum var, 3'ü de cezaevinde. Çocuklarım cezaevine girince, alileri dağılırken, 4 çocuğu yuvaya verdiler. Kağıt toplamaktan evin kirasını, elektrik parasını ve ekmek paramı çıkarmaya çalışıyorum Ramazan ayı süresince iftarımı sokakta açmak durumunda kalıyorum.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Atık Karton Topladığı Çöplerin Arasında Oruç Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement