Atık Malzemeler Sanat Eserine Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Atık Malzemeler Sanat Eserine Dönüştü

Atık Malzemeler Sanat Eserine Dönüştü

Beylikdüzü Belediyesi Rölyef Atölyesi'nden çıkan eserler beğeniye sunuldu. Kursiyerlerin büyük emeklerle oluşturdukları tablolar, "Rölyefin Hikayesi" sergisinde görücüye çıktı.

12.02.2016 16:32  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır sergiyi, unutulmaya yüz tutmuş sanatları ayakta tutmak adına çalışmalar yapan kurs hocası Sanatçı Mehmet Erol Buga, belediye meclis üyeleri ve kursiyerler ile birlikte açtı.

Eski tarihi evler, köy evleri ve sokaklar atık malzemelerle yapılan rölyef sanatıyla 3 boyutlu hale geldi, çalışmalar sonucunda çıkan eserler herkesi büyüledi. Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Rölyef Atölyesi eserlerini görücüye çıkardı. Rölyef Kursu Hocası Sanatçı Mehmet Erol Buga ve 20 kursiyerinin el emeği göz nuru çalışmalarından oluşan "Rölyefin Hikayesi" sergisi, Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla açıldı. Tarihi evlerin yapıldığı çalışmaların yanı sıra, o günleri ve evlerin içindeki yaşantıyı da yansıtmak adına canlandırma da gerçekleşti. Ev içerisindeki soba, divan, el örgüleri ve mizanseni canlandıran kursiyerler etkileyici bir görüntü oluşturdu.

Atık Malzemeler Şahane Eserlere Dönüştü

Kibrit, şişe mantarı, tahta parçaları gibi malzemelerin haricinde pipet, cd, şemsiye, paslı teneke gibi atıklar da Sanatçı Buga ve kursiyerlerinin elinde birer sanat eserine dönüştü. Atık malzemelerden rölyef tasarımların kâh tablolara, kâh tepsi, kaşık gibi malzemelere dönüştüğü sergide konuşan Şatır, "Eserlerin güzelliği hem hocamızın hem kursiyerlerimizin başarısı. Hepsi çok değerli eserler. Bu işle uğraşan herkesin ellerine sağlık" dedi. Kültür Merkezi'nde 21 Şubat'a kadar sergilenecek olan eserler, sanatseverleri ağırlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atık Malzemeler Sanat Eserine Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement