Atık Malzemelerden Tasarruf Orkestrası Notaları Tasarrufla Seslendirdi - Son Dakika
Yerel

Atık Malzemelerden Tasarruf Orkestrası Notaları Tasarrufla Seslendirdi

Çevre ve geri dönüşümde konusunda dikkat çeken birçok çalışmaya imza atan Mamak Belediyesi yine son derece renkli bir program gerçekleştirdi.

12.06.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve geri dönüşümde konusunda dikkat çeken birçok çalışmaya imza atan Mamak Belediyesi yine son derece renkli bir program gerçekleştirdi.

Tenzile Erdoğan Bilgi Evi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen programda, öğrenciler kendi müzik aletlerini atık malzemelerden yaparak kendi tasarruf orkestrasını kurdu. Yağ bidonları, balonlar, şişe kapakları midye kabukları kullanan öğrenciler zil, darbuka ve davul gibi müzik aletleri yaptı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Geri dönüşüm konusunda öğrencilerimizi sürekli bilinçlendiren etkinlikler yapıyoruz. Ancak bu kez evlerinde bulabilecekleri atık malzemelerle aynı zamanda neler yapabileceklerini de gösteren farklı ve güzel bir etkinlik yapıldı. Bu etkinliğe katılan öğrencilerimiz eminim ki evlerinde önceden fark etmedikleri ambalaj atıkları daha farklı şekilde kullanmaya başlayacaklardır" dedi.

KENDİLERİ YAPTI KENDİLERİ ÇALDI

Mamak Belediyesi ve TÜKÇEV işbirliğinde Anatolium AVM'de yapılan programda müzik aletlerini kendileri tasarlayıp yapan Mamaklı öğrenciler müzik öğretmeni Fulya Keskin ve Özlem Tan'la önce 9/8'lik ritim çalışması yaptı. Ritim çalışmasına ayak uyduran öğrenciler daha sonra kendi yaptıkları müzik aletlerini çalmaya başladılar. 'Çayır çimen' şarkısını hep bir ağızdan seslendiren öğrenciler gönüllerince eğlendi. Programa Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Orhan, Zabıta Müdürü Refah Arslan, TÜKÇEV Genel Sekreteri Nevzat Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atık Malzemelerden Tasarruf Orkestrası Notaları Tasarrufla Seslendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement