Atık Pil Kampanyası'na Devam - Son Dakika
Ekonomi

Atık Pil Kampanyası'na Devam

Atık Pil Kampanyası\'na Devam

Diyarbakır'da çevreye ve insan sağlığına zarar veren atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak amacıyla daha önce yapılan kampanya yeniden başlatıldı.

24.11.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çevreye ve insan sağlığına zarar veren atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak amacıyla Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme Kampanyası başlattı. 52 okulla birlikte yürütülen kampanya, 30 Nisan 2016 tarihinde sona erecek, toplanan atık piller belediyeye ait Katı Atık Aktarma İstasyonu'nda paketlenerek, geri dönüşüme gönderilecek.

Kampanya hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Deniz Kıraç, kampanyanın Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile imzalanan protokol çerçevesinde 2012 yılından bu yana yürütüldüğünü hatırlattı. Kıraç, kampanya kapsamında pillerin herhangi bir atığa karışmadan ayrı toplandığını, böylece geri kazandırıldığını, kazanımı mümkün olmayanların ise tekniğine uygun olarak bertaraf edildiğini söyledi. Atık pillerin çinko, nikel, alüminyum gibi insan sağlığına zararlı ağır metalleri içerdiğine dikkat çeken Kıraç, şunları söyledi: "Bunlar toprağa karıştığında bitkiye veya suya karıştığında yine diğer canlılar üzerinden de insanlara ulaşmaktadır. Bu ağır metallerin insan sağlığı üzerinde ciddi sorunlar yarattığı malumumuzdur. Biz kentimizdeki bu kirliliğin ya da bu tehdidin önüne geçmek için bu çalışmaları yürütüyoruz."

'Atık pil kutuları dağıtacağız'

15 Ekim'de atık pilleri toplama çalışmalarına start verdiklerini ifade eden Kıraç, çalışmaların tanıtımında ve organizasyonda yer alan öğretmenlerle 26 Kasım'da eğitim toplantısı yapacaklarını açıkladı. Eğitim toplantısında atık pillerin zararları ve tehlikesinin anlatılacağını kaydeden Kıraç, atık pil toplamak isteyen kurum, kuruluş ve kişilere ihtiyaç duyulan materyallerin ücretsiz sağlanacağını bildirdi.

'En çok atık pil toplayan okullara ödül verilecek'

Atık pillerin toplanmasını teşvik etmek amacıyla ödüller verileceğini kaydeden Kıraç, birinci olacak okula yazıcı ve faks, ikinci okula spor seti, üçüncü okula ise satranç takımları ve eğitim panoları verileceğini açıkladı. Kıraç, geçen yıl bin 500 kilogram atık pil topladıklarını, bu yıl ise bunun üzerine çıkmayı hedeflediklerini belirterek, "Tüm halkımızın ve öğretmenlerimizin katkılarını bekliyoruz." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Atık Pil Kampanyası'na Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement