Atık Pil Toplama Yarışmasında Dereceye Giren Okullar Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Atık Pil Toplama Yarışmasında Dereceye Giren Okullar Ödüllendirildi

Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğince (TAP), düzenlenen atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirildi.

27.11.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğince (TAP), düzenlenen atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirildi.

Eğitim öğretim yılında düzenlenen ödüllü atık pil toplama yarışmasında, dereceye giren okullara masa tenisi, spor malzemeleri ve satranç takımı hediye edildi.

Yarışmada, birinci olan Bitlis 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Şahin Gez'e, ikinci elde eden Tatvan İstasyon Ortaokulu Müdürü Nedim Bakırtaş'a ve üçüncü olan Bitlis Lisesi öğretmenlerinden Serdar Koç'a plaket verildi.

Tatvan Belediye Başkanı fettah Aksoy, yaptığı açıklamada, yarışmanın her yıl düzenlendiğini anımsatarak, bu kapsamda okullara bilgilendirme afişler asarak atık pillerin toplanması için kutu bıraktıklarını söyledi.

Aksoy, "Bu sayede çevreye zararı olan pillerin geri dönüşümünü sağlayarak, öğrencilerimizin bilinçlenmesini sağlıyoruz. Dereceye giren okullarımızı çeşitli hediyelerle ödüllendiriyoruz. Hem çevreye yararı olan hem de öğrencilerimizin bilinçlenmesine katkı sağlayan yarışmamızı her yıl düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi.

Yarışma kapsamında 372 kilo atık pil toplanarak geri kazanım sağlandığını belirten Aksoy, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atık Pil Toplama Yarışmasında Dereceye Giren Okullar Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement