Atık Topladılar Ödül Olarak İstanbul'a Uçtular? - Son Dakika
Yerel

Atık Topladılar Ödül Olarak İstanbul'a Uçtular?

Malatya’nın Arguvan ilçesinde öğrenciler, ‘Yeşil Pota, Yeşil Doğa’ projesi kapsamında topladıkları atıklar sayesinde İstanbul’a gitti.

26.12.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Arguvan ilçesinde öğrenciler, 'Yeşil Pota, Yeşil Doğa' projesi kapsamında topladıkları atıklar sayesinde İstanbul'a gitti.

Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ile ÇEVKO işbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün katkılarıyla çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla 2012-2013 sezonunda başlatılan Yeşil Pota Temiz Doğa projesine Malatya'nın Arguvan ilçesindeki öğrenciler de katıldı.

Proje kapsamında öğrenciler topladıkları geri dönüşümlü atıklar sayesinde 27 Aralık Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek olan şenliklere katılmaya hak kazandı.

Türkiye'nin farklı illerinden de çocukların davet edildiği etkinlikte, Arguvan'dan en çok geri dönüşümlü atık toplayan Atmalılar İlköğretim Okulundan 12 öğrenci ve 2 öğretmen ağırlanacak.

Proje kapsamında etkinliğe katılmaya hak kazanan Atmalılar İlköğretim Okulu öğrencilerini Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hafız İmer, Belediye Başkan Yardımcısı Kanber Yıldırım, Atmalılar İlköğretim Okulu Müdürü Duygu Şirolu, öğretmen ve öğrencileri Malatya Havaalanına yolcu ettiler.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, "Çevreye karşı sorumluluk küçük yaşlarda edinilir. Ben bu projenin Türkiye'nin her tarafına yayılmasını arzu ediyorum. Doğa'nın kıymetini bilmek zorundayız. Bu projeyi gerçekleştiren ve Arguvan'ında yer almasını sağlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Arguvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hafız İmer ise "Böylesi bir projeye Arguvan'ında dahil olması bizleri sevindirdi. Buradaki amaç çevre bilincini oluşturmaktı, çevrenin temiz tutulmasına yönelikti. Emeği geçen Ataşehir Belediyesine, Arguvan Belediyesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Atmalılar İköğretim Okulu Müdürü Duygu Şirolu da "Öğrencilerimize ve Öğretmenlerimize bu fırsatı yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'a çiçek hediye ettiler. Öğrenciler ve öğretmenler daha sonra havaalanına uğurlandı.

27 Aralık Pazar günü Saat 14.00'de Novada Alışveriş Merkezi'nde "İrem ve köpeği Cash" ve "İllüzyonist Volkan Tunç"un gösterileri ile başlayacak olan şenlikte Gripin'de çocuklara konser verecek. Öğrenciler gösterilerden sonra saat 18.00'de başlayacak Fenerbahçe- Royal Halı Gaziantep maçını izleyecekler. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atık Topladılar Ödül Olarak İstanbul'a Uçtular? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement