Atiker Konyaspor'da En Fazla Orta Saha "Gol" Dedi - Son Dakika
Spor

Atiker Konyaspor'da En Fazla Orta Saha "Gol" Dedi

Spor Toto Süper Lig'in 2015-2016 sezonunda topladığı 66 puanla UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan katılma hakkını kazanan Atiker Konyaspor'da gol yükünü 22 golle orta saha oyuncuları çekti.

08.06.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 2015-2016 sezonunda topladığı 66 puanla UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan katılma hakkını kazanan Atiker Konyaspor'da gol yükünü 22 golle orta saha oyuncuları çekti.

Sezona Aykut Kocaman yönetiminde başlayan yeşil-beyazlılar, oyunuyla herkesin takdirini kazandı. 34 maçta, 19 galibiyet elde eden Konya ekibi, 9 müsabakadan beraberlik elde etti, 6 kez de yenildi.

Topladığı 66 puanla Süper Lig'i 3. sırada tamamlayan ve UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan katılma hakkını kazanan yeşil-beyazlılar, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında yer alacak.

Traore en golcü futbolcu oldu

Atiker Konyaspor, 19'u ilk yarı, 25'i ise ikinci yarıda olmak üzere rakip ağları 44 kez sarstı. 44 golden 22'sini orta saha oyuncuları atarken, forvet oyuncuları ise 10 kez ağları sarsabildi. Gollere 14 farklı oyuncu imza atarken, sezon başında Kardemir Karabükspor'dan kiralık olarak kadroya dahil olan Abdou Razack Traore 7 golle takımın en golcü oyuncusu oldu.

Traore, iç sahada Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor, Medicana Sivasspor, Kasımpaşa ve Beşiktaş, deplasmanda ise yine Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor karşılaşmalarında fileleri havalandırdı. Traore'yi beşer golle Holmen ve Bajic takip etti.

Atılan 44 golün 32'inde ise yabancıların imzası bulunuyor. 2 gol de rakip takım oyuncuları tarafından kendi kalesine atıldı.

Atiker Konyaspor'da gol atan oyuncu dağılımı ise şöyle:

İsim Gol sayısı Traore 7 Holmen 5 Bajic 5 Rangelov 4 Vukovic 4 Meha 4 Ömer Ali Şahiner 3 Ali Çamdalı 2 Volkan Fındıklı 2 Halil İbrahim Sönmez 2 Abdülkerim Bardakçı 1 Skubic 1 Mbamba 1 Sissoko 1
- En "hırçını" Ali Turan

Konya ekibine sezon boyunca hakemler tarafından 69 sarı, 1 kırmızı kart çıkartılırken, 18 farklı oyuncu kart gördü.

Yeşil beyazlılarda en fazla kart gören isim 11 sarı kartla Ali Turan olurken, deneyimli futbolcu 2 maçta sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemedi.

Takımda Ali Çamdalı ve Dimitar Rangelov 7'şer, Samuel Holmen ve Abdou Razack Traore ise altışar kez sarı kart gördü.

Atiker Konyaspor'da, tek kırmızı kartı ligin 4. haftasında deplasmanda oynanan Osmanlıspor karşılaşmasında Dossa Junior gördü.

Çıktığı 32 maçta 2 bin 880 dakika süre alan Jagos Vukovic ve 32 maçta bin 788 dakika forma giyen Riad Bajic hiç kart görmedi. Selim Ay, Sissoko, Kaya Tarakçı, Hadziahmetovic ve Selçuk Alibaz da forma şansı buldukları maçlarda kart görmeyen futbolcular arasında yer aldı.

Kart alan oyuncuların sayıları ise şöyle:

Oyuncu adı Sarı kart Kırmızı kartAli Turan 11 Ali Çamdalı 7 Rangelov 7 Holmen 6 Traore 6 Ömer Ali Şahiner 5 Mehmet Uslu 5 Meha 4 Uğur İnceman 4 Skubic 3 Douglas 2 Volkan Fındıklı 2 Abdülkerim Bardakçı 2 Dossa Junior 1 1 Serkan Kırıntılı 1 Mbamba 1 Halil İbrahim Sönmez 1

En istikrarlısı kaptan Ali Çamdalı

Spor Toto Süper Lig'de Atiker Konyaspor'un en istikrarlı oyuncusu kaptan Ali Çamdalı oldu.

Yeşil-beyazlılarda bu sezon 34 lig maçının 33'ünde forma giyen Ali Çamdalı, 2 bin 937 dakika sahada kalarak takımın en istikrarlı oyuncusu olarak dikkati çekti. Bu futbolcuyu 32 maçta 2 bin 880 dakika ile Vukovic, 31 maçta 2 bin 790 dakika ile kaleci Serkan Kırıntılı, 33 maçta 2 bin 639 dakika görev alan Ömer Ali Şahiner takip etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Atiker Konyaspor'da En Fazla Orta Saha 'Gol' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement