Atina'da Kıbrıs Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Atina'da Kıbrıs Görüşmesi

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu: "Kıbrıs’ta bir an önce gerginlik azaltılarak müzakerelerin yeniden başlaması için koşullar oluşturulmalı"

30.10.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kıbrıs Rum yönetimindeki AKEL Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs'ta bir an önce gerginliğin azaltılması ve kapsamlı barış müzakerelerinin yeniden başlaması için koşulların oluşturulması gerektiğini söyledi.

Atina'yı ziyaret eden Kiprianu, ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ta yapılan hareketlerin bölgede gerginliğin azaltılmasına yönelik olmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Türkiye'nin bölgedeki adımlarının kararlılıkla karşılanması gerektiğini ifade eden Kiprianu, aynı zamanda olası yaklaşımların soğukkanlı ve basiretli olmasının önemli olduğunu belirtti.

Çipras ise Kıbrıs'ta Türk tarafının tahrik ve saldırganlığı tercih ettiğini ileri sürerek, bölgede gerginliğin azaltılmasına yönelik hareketlerde bulunması için Türkiye'ye baskı yapılmasını istedi. "Zorlamaların hiçbir olumlu gelişmeye yardımcı olmayacağının vurgulanması için Yunanistan'ın Kıbrıslı Rumların yanında olması gerektiğini" ifade eden Çipras, bölgedeki farklılıkların sadece diyalog yoluyla çözülmesinin ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Çipras, partisinin AKEL ile aynı görüşleri paylaştığını ifade ederek, Kıbrıs'ta "yabancı güçlerin ve üçüncü garantörlerin olmadığı iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyondan başka bir çözümün mümkün olmadığını" savundu. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atina'da Kıbrıs Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement