Atlama Kulelerindeki Çökme - Son Dakika
Yerel

Atlama Kulelerindeki Çökme

Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan Türkiye'nin tek atlama kulelerinin pistlerinin çöktüğü alanda inceleme başlatıldı İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Başkanı Tohumcu: "Toprak kayması doğal bir olay, her zaman olabilecek bir olay. Ama siz böyle büyük bir yatırım yapıyorken.

15.07.2014 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan Türkiye'nin tek atlama kulelerinin pistlerinin çöktüğü alanda inceleme başlatıldı.

Kiremitlik Tepe'de inşa edilen kulelerin pistlerindeki çökmenin ardından polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.

Sabah saatlerinde pistlerde inceleme yapan Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin alanda çatlaklar tespit etmesi üzerine Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde kalan bazı milli sporcular, başka otellere gönderildi.

Bu arada çökmenin meydana geldiği alandaki pistlerin beton kısmında bir süre önce bazı çatlaklar oluştuğu, kuleleri yapan firmanın burada onarım çalışması yaptığı öğrenildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Başkanı İlhan Tohumcu, alanda gazetecilere yaptığı açıklamada, henüz araştırma yapmadıklarını belirtti.

Bu pistlerin yeniden yapılabileceğini ifade eden Tohumcu, "Buradaki pistlerin kayıp dökülmesi çok önemli değil. Yeniden yapılacaktır. Ama zeminde farklı oturmalar olması, bu kaymadan dolayı ana iki kulenin zarar görüp görmediğinin incelenmesi, hakem kulesinin zarar görüp görmediğinin incelenmesi üzerinde durmamız lazım" diye konuştu.

Tohumcu, "Temenni ediyoruz ki bu toprak kaymasından sonra büyük oturmalar olmasın ve o kuleler kullanılır halde devam etsin. O kulelerin de yıkılma zorunluluğu çıkmasın temennimiz odur" dedi.

Toprak kaymasının doğal bir olay olduğuna dikkati çeken Tohumcu, şunları kaydetti:

"Toprak kayması doğal bir olay, her zaman olabilecek bir olay. Ama siz böyle büyük bir yatırım yapıyorken bunun önlemini mutlaka almak zorundasınız. Daha önce de belirttik, bunlar pek fazla dikkate alınmadı. Alelacele yapılıp bitirilen işler bunlar. Buraya yapılmış olan o yatırımlar yıkılmak zorunda kalmasın temennimiz odur. İnceleme yapmadan açıklayabileceğimiz başka bir şey yoktur. İnceledikten sonra açıklamamızı tekrar yapacağız."

Boks Milli Takımı Antrenörü Gürkan Sönmez de alanda bir gün önce hafif kayma olduğunu belirterek, "Gençlik spor il müdürümüz Memduh bey talimat verdi. Buradaki sporcuları biz yönlendirdik, başka bir tesise aldık. Şu an otelimiz boş. Üzücü bir olay, hepimiz üzüldük. İnşallah kısa bir zamanda toparlarlar. Dün bir açıklık vardı ama fazla değildi. Tamir edilerek belki giderilebilir diye düşündük ama sonradan kayma oldu. Zaten kayma olmadan bütün tedbirler alınmıştı" şeklinde konuştu.

Sporcu ve yüksek lisans öğrencisi Bilal Çingöz ise gördüğü manzaradan bir sporcu olarak üzüldüğünü ifade ederek, "Gönül isterdi ki böyle olmasın. Umarım en kısa zamanda bunun nedenleri bulunur, gerekli kişilerden gerekli şeyler sorulur. Üç yıllık bir mazisi vardı. Yapılış aşamasını da biliyoruz alelacele yapıldığı söyleniyordu, umarız sonu iyi olur" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atlama Kulelerindeki Çökme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement