Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi

Atlantik Konseyi Başkanı Kempe: "Türkiye, bölgenin ve Atlantik ötesi gelişmelerin geleceği açısından merkezi konumda bir ülke"

20.11.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'li düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi Başkanı Frederick Kempe, Türkiye'nin, bölgenin ve Atlantik ötesi gelişmelerin geleceği açısından merkezi konumda olduğunu söyledi.

Kempe, Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin açılışında, 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı ve soğuk savaş dönemindeki gibi dünyanın kritik bir dönemden geçtiğini anlatan Kempe, böyle zamanlarda insan unsuru ve liderlik gibi faktörlerin önemli olduğunu belirtti.

Uluslararası liberal sistemin tehlikede olduğunu öne süren Kempe, "Dünyadaki ekonomik ve siyasi belirsizliklerle, ulusal ve mezhepsel mücadelelere karşı devletlerin ortak geleceğini güvence altına almak için önemli dinamikler var" dedi.

Kempe, Türkiye'nin, bölgenin ve Atlantik ötesi gelişmelerin geleceği açısından merkezi konumda olduğunu kaydetti.

Atlantik Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Jon M. Huntsman da Avrupa ve Asya'yı birleştiren, Orta Doğu ile güçlü bağları bulunan Türkiye'nin, zorluklar kadar fırsatlara da açık dinamik bir ülke olduğunu söyledi.

Atlantik ötesi ilişkileri yenilemek, refah, barış ve istikrarı sağlamak için ülkeler arasında bağların güçlendirilmesi gerektiğini belirten Huntsman, "Irak ve Suriye'deki süregelen siyasi ve sosyal çalkantıları dikkatle takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Huntsman, Avrupa Birliği'ne karşı Rusya'nın artan gücüne, İran'ın nükleer araştırma programına, Irak'ın istikrarsızlığına vurgu yaparken, sıvılaştırılmış doğalgaz gibi enerji teknolojileri ve küresel enerji pazarlarındaki gelişmelerin önemli olduğuna dikkati çekti.

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi Direktörü Orhan Taner ise Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerin İstanbul'un bölge için jeopolitik bir merkez olduğunu tekrar kanıtladığını vurgulayarak, "Zirve boyunca yapılacak konuşmalar sadece ticari ilişkileri geliştirmeye değil, aynı zamanda barışı tesis etmeye yönelik olmalı" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement