Atlas Sirki Kızıltepe'de Gösteri Sunacak - Son Dakika
Yerel

Atlas Sirki Kızıltepe'de Gösteri Sunacak

Kızıltepe Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında, Atlas Sirki Kızıltepe'de gösteri sunacak.

30.04.2013 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında, Atlas Sirki Kızıltepe'de gösteri sunacak.

Kızıltepe Belediyesi'nin katkılarıyla ilçeye getirtilen Atlas Sirki, beş gün boyunca Otogar nevruz alanında gösteriler sunacak. Servet Yalçın önderliğinde kurulan Atlas Sirki, 1 Mayıs'ta "Canbazhane Şenliği" isimli seyirlik sanatlar gösterisini sunacak.

Gösterilerde ip canbazlığı, parendebazlık, ateşbazlık, akrobatlık ile palyaçolar, sihirbazlar, yüksek hava gösterileri ve dev piton yılanları yer alacak.

Projenin yönetmeni ve Tiyatro Sanatçısı Servet Yalçın, şunları söyledi:

"Canıyla oynayarak cesaretin, özgüvenin, azmin ve sabrın sembolü olan bu gerçek kahramanlar, 15. yüzyıldan itibaren Avrupa'nın birçok kentinde yaptıkları gösterilerle, bugünkü dünya sirklerinin oluşmasına da çok büyük katkılar sağlamışlardır.

Anadolu uygarlıklarından ve halk şenliklerinden gösteri sanatlarımıza aktarılan çok önemli seyirlik unsurlar vardır. İp canbazlığı gibi sirk sanatları bu seyirlik unsurların başında gelir. Bu sanatlarımız, canbazhanelerin köy köy, kasaba kasaba tüm Anadolu'yu gezerek yaptıkları gösterileriyle 1970-li yıllara kadar yaşamış ve ilerleyen zamanlarda eğlence anlayışının kökten değişmesi ile tarihe karışmıştır. Kaybolan bu sanatlar üzerine toplanan belge, bilgi, minyatür, gravür ve eski fotoğraflardan yola çıkılarak oluşturulan "Canbazhane Şenliği - Seyirlik Sanatları Gösterisi" modern toplumda geçmişle geleceği birbirine sanatla bağlayan kültürel bir köprü görevi görmektedir.

Kızıltepeli çocukların ilk kez uluslararası bir sirkle tanışmasını sağlayan Belediye Başkanı Sayın Ferhan Türk'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atlas Sirki Kızıltepe'de Gösteri Sunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement