Atletizm Milli Takımı Uganda'da - Son Dakika
Güncel

Atletizm Milli Takımı Uganda'da

Atletizm Milli Takımı Uganda'daAtletizm Mesafeler Milli Takım Antrenörü Carol Santa "Avrupa ülkeleri bizi favori görüyor"60 ülkeden 557 atletin yarışacağı Dünya Kros Şampiyonası, yarın Uganda'nın başkenti Kampala'da yapılacak.

25.03.2017 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atletizm Milli Takımı Uganda'da

Atletizm Mesafeler Milli Takım Antrenörü Carol Santa "Avrupa ülkeleri bizi favori görüyor"

60 ülkeden 557 atletin yarışacağı Dünya Kros Şampiyonası, yarın Uganda'nın başkenti Kampala'da yapılacak.

Türkiye, şampiyonaya büyük erkeklerde bir sporcu ile katılırken, karışık takım bayrak yarışında ise dört sporcu olmak üzere toplam beş atletle katılıyor. Dünya şampiyonasına Kenya'da hazırlanan Milliler, Uganda'ya dün gece kara yolu ile geçerek kampa girdiler.

Atletizm Mesafeler Milli Takım Antrenörü Carol Santa, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"ÜLKEMİZE MADALYA KAZANDIRMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ"

"Bizim çocuklar için çok önemli bir yarışma. Ali ve Polat dışında hiçbir sporcumuz bu büyüklükte bir yarışa katılmadılar. Bizim sporcularımız, Dünya seviyesindeki bu yarışmaları televizyondan izliyorlardı. Onlar için yarınki Dünya Kros yarışması çok önemli. Ali ve Polat bu sevide bir yarışmada yarıştı. Diğer üç sporcumuz ilk defa yarışacak bu nedenle çok heyecanlıyız. Ülkemizde sürekli bizden madalya beklentileri olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizde çalışmalarımızı madalya getirecek en üst seviyede sürdürüyoruz. Bu yarışmada favori Ülkelerden biri olarak görünüyoruz. Çünkü Avrupa'da çok tanınmış krosçulara sahibiz. Son Avrupa kros şampiyonu olan sporcuların yer aldığı kafile ile buradayız. Burada bizden beklentiler çok büyük. Diğer ülke takımlarında tanınmış sporcular var. Etiopya, Amerika, Fransa, İspanya gibi ülkeler her zaman krosta söz sahibi olmuş ülkeler. Madalya alabilmemiz için çocukların sahaya çıkıp kendi en iyi derecelerini göstermeleri lazım. Bunu yaptıkları taktirde buradan madalya alabileceğimize inanıyorum.

"BİZ BU SPORCULARI SATIN ALMADIK"

Yabancı sporcuların ülkemizde yarıştırılması eleştirilerine ise Carol Santa, Bu soru bana daha önce de geldi. Şu an 2017'yi yaşıyoruz. İnsan haklarının en üst seviyede olduğu bir gündeyiz. Bir insan kendi istediği bir ülkede vatandaş olma hakkına sahip. Sporcular istediği milli takımda yarışma hakkı olduğu gibi, istemediği bir milli takımda yarışmama hakkına sahip. Bu o sporcuların insanı hakkı ve benim görüşüme göre bu çok doğal. Sporcuların vatandaşlık değiştirmeleri ile ilgili bizim ülkemizde durum şöyle "Biz hiçbir sporcuyu başka bir ülkeden para ile almadık. Bu çocuklar Vatandaşlık değiştirdiklerinde normal sıradan insanlardı. Türkiye atletizm federasyonu ve Türkiye Spor Bakanlığımızın destekleri ile zaman içerisinde ünlü haline geldiler Türkiye'de. Türkiye asla ve asla atletizmde para ödeyerek bu dönemde sporcu almadı. Dünyanın her yerinde insanlar vatandaşlık değiştiriyor ve bu hakka sahipler. Avrupa'daki milli takımlarda Türkiye'den çok daha fazla başka ülkelerde doğmuş ve vatandaşlık değiştirmiş sporcular var. Ben gururlu ve mutluyum. Çünkü, Bu gösteriyor ki çok iyi işler yapıyoruz. Avrupa'daki basının ilgisi ve okları bizim üzerimizde. Bizim çok büyük işler başardığımızı gösteriyor. Biz ülke olarak son yıllardaki bütün Avrupa şampiyonalarında domine ediyoruz madalyalar anlamında. İngiltere, Fransa, Portekiz ve İspanya gibi ülkeleri geçerek büyük başarılara imza atıyoruz. Bu sonuçların da onları rahatsız etmesi gayet doğal. Biz çok doğru işler başarıyoruz Atletizm Federasyonu ile birlikte. Bu durumda bize çok büyük işler düşüyor. Avrupa'da bütün oklar bize çevrilmiş durumda. Herkesin ilgi odağıyız. Ama bizim en büyük hedefimiz, bu sporcularla Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda büyük başarılar elde ederek onların dünya seviyesinde büyük birer sporcular olduğunu kanıtlamak" diye konuştu.

POLAT TEK BAŞINA YARIŞACAK

Milli takımda 12 kilometrede bireysel olarak yarışacak tek isim Polat Kemboi Arıkan. Kariyerinde Avrupa Kros şampiyonluğu ve ikinciliği bulunan 26 yaşındaki Polat, 2015'te Çin'deki Dünya Kros'ta da yarışmış ve 22. sırayı almıştı.

KARIŞIKTA HEDEF KÜRSÜ

Ay-yıldızlı ekip, ilk kez düzenlenecek olan karışık takım yarışında madalya için koşacak. Aralık ayında yapılan Avrupa Kros Şampiyonası'nda kadınlarda ilk ikiyi alan Yasemin Can ve Meryem Akdağ ikilisiyle birlikte erkeklerde Avrupa Kros şampiyonu Aras Kaya ve 2015 Avrupa Kros şampiyonu Ali Kaya'dan oluşan dörtlü, zorlu rakiplerin arasında madalya arayacak. Tüm atletlerin ikişer kilometre koşacağı karışık takım yarışında toplam sekiz kilometre koşulacak.

TÜRKİYE FAVORİ ÜLKELER ARASINDA

Türkiye favori ülkeler arasında gösteriliyor. Karışık takım yarışında Millilerimiz IAAF Mülteci Takımı, Bahreyn, Eritre, İspanya, Etiyopya, İtalya, Kenya, Güney Sudan, Sudan, Tanzanya, Türkiye, Uganda ABD ile madalya mücadelesi verecek.

Atletizm Milli Takımı Uganda\'da
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atletizm Milli Takımı Uganda'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı
    22:14 Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile araç çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Büyükçekmece'de seyir halindeki bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu göle uçtu. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen ekipler, gölde ve araçta başka birinin olup olmadığını kontrol etmek için arama çalışması yaptı. Polis ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu
    22:11 İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu

    İzmir Torbalı'da bir anne kedi, yavrusunun kuyuya düşmesi üzerine miyavlayarak bina sakinlerinden yardım istedi. Kadınlar tarafından düzenlenen kurtarma operasyonunda yavru kedi kurtarıldı ve anne kedi olay yerinden bir an olsun ayrılmadı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kanala düştü ve sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşar Konur (79) idaresindeki otomobil, yoldan çıkarak önce durağa çarptı ve ardından kanala düştü. Olay yerine sağlık, trafik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti
    22:11 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti

    Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç'ın görevden ayrılmasının ardından yerine Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır atandı.

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Advertisement