Atlı Okçular, Kayseri'de Şampiyon Olmak İçin Yarışacak - Son Dakika
Güncel

Atlı Okçular, Kayseri'de Şampiyon Olmak İçin Yarışacak

Atlı Okçular, Kayseri\'de Şampiyon Olmak İçin Yarışacak

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası finalleri, Kayseri'de yapılacak.

23.05.2016 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası finalleri, Kayseri'de yapılacak.

Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası'nın yarı final mücadelesinde İstanbul, Uşak, Kocaeli, Balıkesir, Eskişehir ve İzmir sporcularının bulunduğu A grubu yarışları, 23 Nisan'da İstanbul Gümüşdere Köyü'nde yapıldı. B Grubu'nu oluşturan Kayseri, Amasya, Erzincan, Konya, Kapadokya, Sivas, Erzurum ve Tokat illerinden sporcular ise 19 Mayıs'ta Erzurum'da mücadele ettiler. Atlı okçuluğun 'Memlük' ve 'Kabak' disiplinlerinde hünerlerini sergileyen ve dereceye giren sporcular, Kayseri'de düzenlenecek olan final yarışlarında ter dökecek. Erzurum'daki B grubu yarı finallerine katılan Kayseri Sancağı Atlı Okçuluk Spor Kulübü Derneği, 3 madalya kazandı ve finallerde şehri temsil etmeye hak kazandı. Dernek Başkanı Emrah Koç, 'Memlük' parkurunda birinci, dernek üyesi Gökhan Şahin 'Memlük' parkuru ikincisi ve yine dernek üyelerinden Barış Demirtaş ise 'Kabak' parkurunda üçüncü oldu. Emrah Koç, Kayseri'de yapılacak finallerin tarihinin henüz belli olmadığını, ancak finallerde başarılı olabilmek için sürekli çalıştıklarını bildirdi. Koç, şöyle konuştu:

"Ata sporumuz atlı okçuluğa ilgi her geçen gün artıyor. Bu nedenle Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuz, atlı okçuluk için yeni düzenlemeler yaptı. Bu düzenlemeler çerçevesinde A ve B Grubu olarak mücadele ediyoruz. İstanbul ve Erzurum'da yapılan yarı final mücalelerinin ardından Kayseri'de yapılacak olan final yarışlarına 50 civarında atlı okçuluk sporcusu katılacak. Final tarihi henüz belli değil ancak biz güzel bir ev sahipliği yapacağımızı umuyoruz."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atlı Okçular, Kayseri'de Şampiyon Olmak İçin Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement