Atm Girişindeki Bulduğu Parayı Bankaya İade Etti - Son Dakika
Yerel

Atm Girişindeki Bulduğu Parayı Bankaya İade Etti

Atm Girişindeki Bulduğu Parayı Bankaya İade Etti

İzmir’de para yatırmak için gittiği ATM’nin para giriş-çıkış ünitesinde bin lira bulan Murat Mercan, parayı banka görevlilerine iade etti.

01.02.2016 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de para yatırmak için gittiği ATM'nin para giriş-çıkış ünitesinde bin lira bulan Murat Mercan, parayı banka görevlilerine iade etti.

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde para yatırmak için gittiği özel bir bankanın ATM'sinin para giriş-çıkış ünitesinde bin lira bulan Murat Mercan parayı tutanak karşılığında banka görevlilerine teslim etti. Mercan, "Her insanın yapması gereken bir şeydi. Ben de insanlık vazifemi yaptım ve bana ait olmayan parayı iade ettim" dedi.

Kuru temizleme sektöründe faaliyet gösteren iş yeri sahibi olan Murat Mercan, kredi kartı borcunu ödemek için iş yerinden çıktı. Parayı yatıracağı ATM'nin önüne geldiğinde ATM'nin para giriş-çıkış ünitesinde bin TL olduğunu fark etti. Parayı kendinden önce ATM'de işlem yapan birinin unuttuğunu düşünen Mercan paranın sahibini bulmak için etrafına baktı. Çevrede kimseyi göremeyen Mercan ATM'deki parayı alarak durumu hemen banka güvenlik görevlilerine bildirdi ve parayı tutanakla iade etti.

"İNSANLIK VAZİFEMİ YAPTIM"

Her insanın yapması gerekeni yaptığını ifade eden Mercan, "Kartımı bankanın önündeki ATM'ye takacakken para giriş-çıkış ünitesinde bir miktar para olduğunu fark ettim ve hemen etrafıma bakındım. Ancak kimseyi göremeyince parayı aldım ve bankadan içeri girerek güvenlik görevlilerine durumu bildirdim. Onlarda beni banka personeli ile görüştürdü ve tutanak tutarak parayı onlara teslim ettim. Kendim emekçi bir insanım, esnaflık yapıyorum. Kimsenin parasında gözüm yok. Havanın soğuk olmasından dolayı aklıma ilk olarak yakacak parası geldi. Belki de birinin ev kirasıydı. Maneviyatın bittiği bu günlerde insan olanın yapması gereken bir şeyi yaptım. Az bir para değildi, inşallah en kısa zamanda sahibini bulur ben de haberini alıp huzurla uyurum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atm Girişindeki Bulduğu Parayı Bankaya İade Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement