ATO'dan 100. Yılında Çanakkale Çıkartması - Son Dakika
Güncel

ATO'dan 100. Yılında Çanakkale Çıkartması

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Ankara’daki üniversite, lise ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 5 bin kişilik bir grubu Çanakkale’ye gönderme karar aldı.

16.03.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Ankara'daki üniversite, lise ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 5 bin kişilik bir grubu Çanakkale'ye gönderme karar aldı. ATO Başkanı Salih Bezci, "Çanakkale ruhu ancak o topraklarda anlaşılır" dedi.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, ATO Meclisi Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında çok önemli bir karara imza attı. Bugüne kadar 19 bin 200 öğrencinin Çanakkale ve civarını gezerek, Türk halkının kaderini değiştiren savaş hakkında yerinde bilgi edinmesini sağlayan ATO Meclisi, bu kez 5 bin kişilik bir grubun masraflarını karşılama kararı aldı. Oybirliğiyle kabul edilen karara göre her yıl olduğu gibi bu yıl da lise ve ortaöğretim öğrencilerinden oluşan 3 bin öğrenci grubuna üniversite öğrencileri eklenerek sayı 5 bine çıkartıldı.

ATO, Türk halkının kaderini değiştiren Çanakkale Savaşları'nın öneminin anlaşılması için Gelibolu Yarımadası başta olmak üzere bölgedeki tarihi yerleri görmek üzere her yıl yaklaşık 3 bin civarında öğrenciyi Çanakkale'ye gönderiyor. ATO'nun 2005 yılından bu yana Çanakkale'ye gönderdiği kişi sayısı 2015 yılında gideceklerle birlikte 25 bini bulacak.

2005 yılından bu yana Çanakkale'ye öğrenci gönderdiklerini kaydeden ATO Başkanı Bezci, "Evlatlarımızın bilincine Çanakkale ruhunu yerleştirmek ve tarihimizin en önemli sayfasını gençlerimizin anlamasını sağlamak için toplumsal sorumluluk olarak bu görevi üstleniyoruz" dedi.

Öğrenciler açısından ders kitaplarında okudukları Çanakkale Savaşları'nı yerinde dinlemenin ayrı bir önemi olduğunu anlatan Bezci, "Öğrencilerimiz derslerinde Çanakkale Savaşı'nı öğreniyor. En anlamlı öğrenme, yerinde yapılan öğrenmedir ve Çanakkale Şehitlikleri bu toprakların en anlamlı dersliğidir" dedi.

Birinci Dünya Savaşı'nda Gelibolu Yarımadası'nda hayatını kaybeden 500 bin askerin anısına bu yarımada Milli Park haline getirilerek, şehitlikler, anıtlar ve Arıburnu koruma alındı. Çanakkale savaşının yaşandığı Eceabat, Kilitbahir, Alçıtepe, Morto Koyu ile Çanakkale Şehitler Abidesi'nin görülebileceği Çanakkale gezisinde Arıburnu, Conkbayırı ve Anafartalar muharebeleriyle ilgili bilgiler veriliyor. Anzak Koyu'nda Anzak Şehitliği'nin de ziyaret edildiği gezilerde Çanakkale Savaşları'nın Türk ve dünya tarihindeki önemi aktarılırken, muharebe alanları, kanıtlar, tabyalar ve siperleri gezenler tarihi savaş yapılan yerleri görerek öğrenme imkanı buluyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ATO'dan 100. Yılında Çanakkale Çıkartması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement