ATO Üyeleri Ticaret Ateşeleri ile Buluştu - Son Dakika
Ekonomi

ATO Üyeleri Ticaret Ateşeleri ile Buluştu

ATO Üyeleri Ticaret Ateşeleri ile Buluştu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen ekonomimiz dimdik ayaktadır.

22.03.2017 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen ekonomimiz dimdik ayaktadır. Üzerimizdeki kara bulutlar dağıldığında ülkemiz yeniden bölgenin parlayan yıldızı olacaktır." dedi.

ATO tarafından düzenlenen "4. Ticaret Ataşeleri Buluşması"nın açılışında konuşan Baran, geçen senenin Türkiye için zor bir yıl olduğuna dikkati çekerek, ülkenin küresel ve bölgesel sorunlarla boğuşurken 15 Temmuz hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Baran, 15 Temmuz'da Türkiye'yi tankla, topla, tüfekle ele geçirmeye çalışan FETÖ'nün temel amaçlarından birinin, Türkiye ekonomisini felç etmek, ülkeyi borç ve emir alır hale getirmek olduğunun altını çizerek, "FETÖ'nün ihaneti, milletimizin, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin göğüslerini siper etmesiyle amacına ulaşamadı. Milletimizin basireti sayesinde darbe girişimini akamete uğrattık. Türkiye, güçlü bir ülke olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Milletimizin birliğini ve bütünlüğünü hedef alan saldırılar karşısında ATO olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanında yer alacağımızı buradan bir kez daha ilan etmek istiyorum" diye konuştu.

İş dünyasının temsilcileri olarak ekonomik cephedeki sorumluluklarının farkında ve bu alanda teyakkuzda olduklarının altını çizen Baran, son 8 yıldır küresel büyümenin bir türlü istikrarı yakalayamadığını, 2017'nin çok kritik bir yıl olacağını söyledi.

Bu sene korumacılığın daha da artacağını, ekonominin önünde duvarların yükseleceğini dile getiren Baran, ticaretin daha da zorlaşacağını vurguladı.

Baran, Türkiye'nin gemisinin sağlam, dalgalı denizlere alışık olduğunu ifade ederek, "Dümende de tecrübeli bir kaptan var. Allah'ın izniyle yolumuz açık, geleceğimiz parlak olacak." dedi.

- "Ekonomimiz dimdik ayakta"

Türkiye'ye yatırım yapmış 47 bin yabancı şirket bulunduğuna dikkati çeken Baran, şöyle konuştu:

"Bunların yaklaşık 40 bini, son 15 yılda geldi. Yine son 10 senede, 7 milyon kişiye yeni istihdam alanı açmış, dinamik ve çalışkan bir özel sektöre sahibiz. Avrupa'nın tamamı ancak bizim kadar istihdam üretebilmiş durumda. İşte bu bizim başarımız. Gücümüze inanmalı ve üretmekten, çalışmaktan, ticaretten hiçbir zaman vazgeçmemeliyiz. Hükümetimizin aldığı tedbirler sayesinde ekonomide yaşadığımız sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen ekonomimiz dimdik ayaktadır. Üzerimizdeki kara bulutlar dağıldığında ülkemiz yeniden bölgenin parlayan yıldızı olacaktır.

- "Fuar alanı konusuna odaklanacağız"

Baran, Ankara'nın, 2016 sonu itibarıyla 10,8 milyar doları ithalat olmak üzere toplam 17,3 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduğunu belirterek, ihracat potansiyelinin daha da artmasını, ATO üyelerinin yeni pazarlara açılmasını istediklerini söyledi.

Ankara'nın 12 organize sanayi bölgesi ve 6 teknoparka sahip olduğunun altını çizen Baran, Başkent'te 155 bini aşkın ticari işletmenin yanı sıra, yaklaşık 3 bin sanayi tesisinin yer aldığını kaydetti.

Baran, bu yıl hükümetin de desteğiyle Akyurt'ta yapılması planlanan fuar alanı konusuna odaklanacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Fuar alanının tamamlanmasıyla, üreticilerimiz dünya pazarlarına kolaylıkla ulaşabilecek, yenilikleri takip edecek, ticaretlerini artırabilecek. İthalat ve ihracat yapan üyelerimiz açısından yurt dışına direkt uçuşlar konusu çok önemli. Üyelerimizin yurt dışına kolayca seyahat edebilmesi, yabancı yatırımcıların da Ankara'ya rahatlıkla gelebilmeleri için Ankara'dan yurt dışına uçuş sayısının artırılması konusunda çaba gösteriyoruz. Başbakanımız Binali Yıldırım, bize bu konuda çok büyük destek veriyor. İnanıyorum ki kısa bir zaman içerisinde Avrupa'nın önemli başkentlerine ve 3 saat uçuş mesafesindeki ülkelere aktarmasız olarak gitme imkanımız olacak. Emin olun, fuar alanı ve yurt dışı uçuşlar sorunu çözülürse Ankara'nın çehresi çok değişecek. Ankara, yeni yapılan Yüksek Hızlı Tren Garı, Akyurt Fuar alanı ve yurt dışına direkt uçuşlarla Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı haline gelecek. "

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ATO Üyeleri Ticaret Ateşeleri ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement