ATO Yönetim Kurulu Başkanı Menevşe Açıklaması - Son Dakika
Yerel

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Menevşe Açıklaması

''2023 yılında ana hedefimiz kent ihracatını 10 milyar dolar seviyelerine ulaştırmaktır''

28.09.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, ana hedeflerinin kent ihracatını 2023 yılında 10 milyar dolar seviyelerine ulaştırmak olduğunu belirtti.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre eylal ayı olağan meclis toplantısı yapıdı. Toplantıda, ATO'nun faaliyet raporu meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi, gündemdeki maddeler görüşüldü.

Menevşe, Adana'nın başta ihracat olmak üzere tüm ekonomik göstergelerinin yükseltilebilmesi için çaba harcadıklarını kaydetti.

Adana ve Çukurova'nın dünyaya açılmasının öncelikli hedefleri olduğunu ifade eden Menevşe, şunları belirtti:

"Adana'nın başta ihracat olmak üzere tüm ekonomik göstergelerinin yükseltilebilmesinin, kentin üretiminin yurtdışı pazarlarda tanıtılabilmesiyle mümkündür. Adana'nın 2 milyar dolar olan ihracat rakamı kent için oldukça düşük. Bunu 2023 yılına kadar 4 katına çıkarmak zorundayız. 2023 yılında ana hedefimiz kent ihracatını 10 milyar dolar seviyelerine ulaştırmak. Bunun için tüm meslek komitelerimizin üretimlerini yurtdışı pazarlarda değerlendirebilmeleri için çaba harcıyoruz."

Türkiye'nin orta gelir tuzağından çıkması gerektiğini de vurgulayan Menevşe, "Milli gelirimiz uzun yıllardır 10-12 bin dolar seviyelerinde seyretmektedir. Bu rakamın durağanlıktan çıkarılarak yükseliş trendine çekilebilmesi için tüm sektörlerin önünün açılması ve ekonominin 2023 yılı hedeflerine odaklanması sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak da ATO'nun, bünyesindeki 47 meslek komitesinin faaliyet gösterdiği alanların her birini göz önünde tutup, zamanın yeniliklerini, fırsatlarını takip ederek ufuk açıcı konumunu pekiştirdiğini dile getirdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ATO Yönetim Kurulu Başkanı Menevşe Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement