Atölye Sahnesinde Sopalı Kavga: 4 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Atölye Sahnesinde Sopalı Kavga: 4 Yaralı

Atölye Sahnesinde Sopalı Kavga: 4 Yaralı

Ankara İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin bulunduğu alana giren bir grup görevli, özel güvenlik görevlilerine saldırdı.

19.07.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin bulunduğu alana giren bir grup görevli, özel güvenlik görevlilerine saldırdı. Saldırıda 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

Devlet Tiyatroları'nın içinde İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ve atölyelerinin de bulunduğu alana giren bir inşaat firmasının işçileri, Devlet Tiyatroları alanının çit ile çevirmeye çalışması üzerine özel güvenlik görevlileri uyarıda bulundu. Bunun üzerine işçiler ile özel güvenlik arasında tartışma yaşandı. Olayların büyümesi üzerine işçiler, Devlet Tiyatrosu içerisine girerek özel güvenlik güçlerine yanlarına getirdikleri sopalarla saldırdı. Kendisini korumak isteyen özel güvenlik görevlisi silahı çıkararak havaya iki el ateş etti.

Olay yerinde çok sayıda polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Polis taraflar arasına girerek olayların büyümesini engelledi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan 4 kişiyi hastaneye kaldırdı. Gülhane Askeri Tıp Hastanesine kaldırılan yaralılardan 40 yaşındaki kadın güvenlik görevlisi S.Ö.'nün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Polis çalışmaların durdurulması yönünde işçileri uyardı. Bunun üzerine Devlet Tiyatroları ile firma yetkileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Devlet Tiyatrosu adına açıklama yapan avukat Ahmet Nuri Ekici, yapılanın usulsüz olduğunu ve firma tarafından sürekli bunun ihlal edildiğin söyleyerek, şunları aktardı:

"Kooperatif, yürütme kararını hiçe sayarak ağaçları katletmişti. Sanki bu karar lehine gibiymiş gibi bunu da lehine yorumlayarak eylemlerini yaptılar. Kamu Kurumunun içerisine kadar girip silahlı, sopalı kişiler güvenlik görevlilerine saldırdı. Şimdi öğrendiğimize kadın güvenlik görevlisi bir arkadaşımızın kalp krizi geçirdiği söyleniyor. Bizim özel güvenlik görevlilerimiz zaten kamudaki malı korumakla görevlidir. Biz bu olaylar olduktan sonra silahlı güvenlikte temin ettik. Bütün tedbirleri aldık ama buna rağmen karşı taraf hukuka aykırı bir şekilde eylemini gerçekleştirdi." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atölye Sahnesinde Sopalı Kavga: 4 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement