Atso Galericilik Sorunlarını Masaya Yatırdı - Son Dakika
Yerel

Atso Galericilik Sorunlarını Masaya Yatırdı

Atso Galericilik Sorunlarını Masaya Yatırdı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 33. Grup (Motorlu taşıtlar alım ve satımı) Meslek Komitesi öncülüğünde, “Oto Galericilik Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu İstişare Toplantısı düzenlendi.

04.04.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 33. Grup (Motorlu taşıtlar alım ve satımı) Meslek Komitesi öncülüğünde, "Oto Galericilik Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu İstişare Toplantısı düzenlendi.

ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Döşemealtı Belediyesi Başkanı Turgay Genç, ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, Antalya Emlak Komisyoncuları Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı Şeref Sağlam, Antalya Otomobil ve Galeri İşletmecileri Derneği Başkanı Numan Rahmi Palta ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Toplantının açılışında ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Oda olarak benzer sektörlerdeki işyerlerini toplulaştırma modelini ticaretin önünü açacak projelerden birisi olarak gördüklerini söyledi. İssi, "Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentimizde ticaretin düzenli, planlı ve kurallı olarak yürütülmesi ve geliştirilmesi için çalışıyoruz, projeler geliştiriyoruz. Toplu İşyerleri de bu kapsamda 2002 yılından beri üzerinde çalıştığımız konulardan birisidir. Belli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin altyapısı hazır, cazibesi yüksek alanlarda toplulaştırılmasının mahalle aralarına sıkışmış ticaretin önünün açılması adına son derece önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Başkan Yardımcısı İssi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2002-2003 yıllarından bu yana belirli sektörlerde toplu işyerleri oluşturmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ATSO olarak bu süreçte toplu işyerleri için alan yaratılması önerimizi ilgili bakanlardan belediye başkanlarına kadar her platformda dile getirdik, detaylı dosyalar sunduk. Ancak uygun alan noktasında defterdarlık ile bir ilerleme kaydedemedik. Geçtiğimiz ay Döşemealtı Belediye Başkanı Sayın Genç, oto galerilerine dönük toplu işyerleri fikrini olgunlaştırdığını ve projelendirdiğini bizlerle paylaştı. Kendisi ile projenin olumlu ve olumsuz olabilecek yönlerini masaya yatırdık ve konunun sektör temsilcileri tarafından daha geniş bir toplantıda ele alınmasının faydalı olacağı sonucuna vardık. Oto galericileri biraraya getiren benzer projelere baktığımızda başarılı olan da var, atıl kalan da var. Atıl kalanların sektörün taleplerini yeterince dikkate almadan yola çıktıklarını düşünüyorum. Burada da başarılı bir modelin ortaya konmasını ve sektörün önünü açacak bir projenin gerçekleşmesini istiyoruz. Çünkü bu projeyi diğer sektörlere de örnek olması, kurallı, planlı ve düzenli ticaretin önünü açması adına çok önemsiyorum."

TİCARET KENT MERKEZİNDE APARTMAN ALTLARINA SIKIŞTI

ATSO 33. Grup (Motorlu taşıtlar alım ve satımı) Meslek Komitesi Başkanı Hasan Kırbaş da toplu iş yerlerinin Antalya'da ticaretin düzenlenmesi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

DÖŞEMEALTI'NIN YATIRIMA AÇIK BİR İLÇE

Döşemealtı Belediye Başkanı Mimar Turgay Genç de, Antalya'nın en büyük merkez ilçesi konusundaki Döşemealtı'nın Antalya'nın büyük çaplı vizyon projelerinin gerçekleşebileceği en önemli adres durumunda olduğunu belirterek, "Bu projeler sadece Döşemealtı'nın değil Antalya'nın da projeleri olacaktır. Döşemealtı İlçesi yeni büyükşehir yasası ile birlikte sınırları 224 kilometrekareden 701 kilometrekareye çıkarak Antalya'nın en büyük merkez ilçesi durumuna geldi. Stratejik olarak Kuzeydoğu ve Batı Çevreyolu'nun kesiştiği nokta da yer alan İlçemizin bir diğer özelliği de Antalya'yı Ege, İçanadolu ve Karadeniz bölgelerine bağlamaktadır. Önümüzdeki nüfus projeksiyonuna göre ilçemizin nüfusu 450 bin ile 600 bin arasında ön görülmektedir" diye konuştu.

Döşemealtı'nın yatırıma açık bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Antalya kent merkezinin önemli sorunlarından birisi olan ikinci el oto pazarının şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın 2008 yılında çıkartmış olduğu bir yasa var. Bu yasaya istinaden Döşemealtı Belediyesi olarak yaklaşık 1.5 yıl önce çalışmalarımıza başladık ve 100 dönümlük bir alanda Oto Galericiler Sitesi Projesi hazırladık. Bu alan daha önce hal alanı olarak düşünülmüş ancak gerek yüz ölçümü bakımından gerekse bölgemizde hal kompleksini gerektirecek nitelikte üretim olmaması nedeniyle plan tadilatı yapılmak suretiyle son şekli verilmiştir. İkinci el oto alım ve satımı yapan esnafın birarada olması, kentin sülieti açısından ne kadar önemliyse kent güvenliği açısından o kadar önemli ve gereklidir. Takip ettiğim kadarıyla yıllarca bu konuda birçok çalışma yapılmış ancak ihtiyaç duyulan miktarda fiziki alan oluşturulamadığı için vaz geçilmiş. Döşemealtı bu konuda çok avantajlı ve gelişime açık bir bölge. Şuan da imarlı alanlardaki yapılaşma daha yüzde 8 ila 10 civarında. Dolayısıyla yatırıma açık bir ilçeyiz.

Toplantıda, AKŞAN Proje Grubu yetkilileri Mimar Akgüncem Bozkulak ve Melih Şimşek tarafından Döşemealtı bölgesinde yapılması planlanan Oto Galericiler Sitesi Projesi'nin tanıtımı ve iş modeli katılımcılara sunuldu. Sektörel sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, katılımcıların "Oto Galericiler Sitesi"yle ilgili önerilerini almak amacıyla anket gerçekleştirildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atso Galericilik Sorunlarını Masaya Yatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement