Attığı Gol Sonrası Asker Selamı Veren Futbolcu Konuştu - Son Dakika
Spor

Attığı Gol Sonrası Asker Selamı Veren Futbolcu Konuştu

Attığı Gol Sonrası Asker Selamı Veren Futbolcu Konuştu

Gökhan Çetinus, gol sevincini Bülent Uygun'dan öğrendiğini belirterek, "Attığım o golü askerlik yapan arkadaşıma hediye ettim" dedi.

10.12.2014 13:08  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da, attığı gol sonrası asker selamı veren futbolcu konuştu. Asker selamı vermesi nedeniyle olayların çıktığı iddiasına yanıt veren Gökhan Çetinus, gol sevincini Bülent Uygun'dan öğrendiğini belirterek, "Attığım o golü askerlik yapan arkadaşıma hediye ettim" dedi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü deplasmanda Van Büyükşehir Belediyespor'la karşılaşan Bergama Belediyespor, rakibiyle 2-2 berabere kaldığı maçın sonunda olaylar çıkmıştı. Olayların çıkış sebebi olarak ise, beraberlik golünü atan Bergama Belediyesporlu futbolcu Gökhan Çetinus'un gol sevinci olarak asker selamı yapması gösterilmişti. Sosyal medya hesaplarından tehdit mesajları aldığı kadar, destek mesajları aldığını da kaydeden Çetinus, kulüp başkanı Hakkı Özlü, teknik direktör Hikmet Akıncı ve takım kaptanı Mert Kaytankaş ile birlikte kameraların karşısına geçti.

"BÜLENT UYGUN'DAN ÖĞRENDİM"

Van Büyükşehir Belediyespor'a attığı gol sonrası asker selamı veren Gökhan Çetinus, bu gol sevincini Bülent Uygun'dan öğrendiğini söyledi. Çocukluk dönemlerinde Sivasspor'un maçlarına gittiğini ifade eden Çetinus, "O zamanlar yaşımız küçük olduğu için stadyumlara gidip, o gol sevinçlerini canlı izleme şansım olmuştu. Yine aynı dönemde İsrailli Balili de asker selamını vermişti. O benim hafızama kazınmıştı. Çok koyu Sivasspor taraftarıyım" dedi.

"ARKADAŞIMA SELAM GÖNDERDİM"

Daha öncede attığı golden sonra vatani görevini yapan ağabeyine yine aynı şekilde selam gönderdiğini açıklayan Gökhan Çetinus, şöyle konuştu:

"Ben defans oyuncusuyum. Çok gol atma şansım olmuyor ama geçmiş maçlarda gol attığım zaman da ağabeyim askerde olduğu zaman, ona asker selamıyla selam göndermiştim. Bu maçta da İstanbul'da vatani görevini yapan bir arkadaşıma selam gönderdim. Maçtan önce konuştuğumuzda 'gol atacaksın' demişti. Ben de bu golü tamamen iyi niyetli, hiç bir art niyet olmadan, provokatörlük düşünmeden, samimi duygularımla bu selamı verdim"

"İÇİMDEN GELDİ"

Golü attıktan sonra içinden geldiği için asker selamı verdiğini de söyleyen Çetinus, "İçimden geleni yaptım o an. Sonrasında tepkiler oldu. Bazı futbolcu arkadaşlarımız beni iteledi. Ben anlam veremedim. Hakeme gittim 'hocam ne oldu, ne yaptım' dedim. O selam, tüm askerlerimize, Mehmetçiklerimize, polislerimize hediyem. Bunda bir art niyet aramanın anlamı yok" diye konuştu.

Sosyal medya hesapların tehditler aldığını da söyleyen genç futbolcu, "Ben profesyonel futbolcuyum. Bugün buradayım. Geçmişte Samsun'da, Sivas'ta, Kırşehir'de oynadım. Yarın Van'da oynayabilirim, başka bir yerde oynayabilirim" dedi.

"FARKLI BOYUTLARA ÇEKİLMEK İSTENİYOR"

Teknik direktör Hikmet Akıncı ise gazetecilere, "Hiç asker selamı verildiği için yapılan bir basın toplantısına gittiniz mi?" diye sordu. Olayın farklı boyutlara çekilmek istendiğini ifade eden Akıncı, "Bu olay farklı boyutlara çekiliyor. Biz bir futbol takımıyız. Pazar günü Türkiye'nin her yerinde maçlar oynandı, belki birileri daha gol atıp asker selamı verdi. Biz de Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ilinde bir maç oynadık. Üzerine basarak söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ilinde oynadık" şeklinde konuştu."

"BİZ FUTBOL TAKIMIYIZ"

Bergama Belediyespor Kulüp Başkanı Hakkı Özlü de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Futbolcumuzun gol sevincini asker selamıyla yapmasından rahatsız olan, bazı rakip takım oyuncular ile olayı siyasi boyuta taşımak isteyen ve sahada bulunmaması gereken birçok kişi sahaya atlayarak futbolcularımıza saldırdı. Futbolcumuzun asker selamını tahrik amaçlı yapmadığı görüntülerde çok açık bir şekilde görülmektedir. Van Atatürk Stadı'nın kapalı tribünlerine depremde hasar gördüğü için seyirci alınmamaktadır. Futbolcumuzun asker selamını yaptığı yedek kulübemizin arkasında seyirci bulunmamaktadır. Dolayısıyla gol sevincinin seyirciyi tahrik amaçlı yapılmadığı açıktır. Çünkü seyirciler karşı tribünündedir. Maç öncesi ve sırasında da Van Büyükşehir Belediyespor Başkan ve yöneticileri tarafından çok iyi ağırlandık. Maç sonunda Van Spor kulüp başkanı, yöneticileri, kulüp müdürü ve kulüp doktorunun sağduyulu davranışlarını gördük. Rakip yöneticiler ile en küçük bir tatsızlık yaşamadık, çok iyi misafirperverlik gördük. Kendilerine bu nedenle teşekkür ediyoruz. Birkaç futbolcunun ve seyircinin yaptıkları futbol sahalarına yakışmasa da Van Büyükşehir Belediyespor ile bir problemimiz yoktur. Biz futbol takımıyız. İşimiz sadece futbol. Hiçbir zaman spora siyaseti karıştırmadık. Bundan sonra da siyaseti siyasetçilere bırakıp, biz işimize bakacağız"

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Attığı Gol Sonrası Asker Selamı Veren Futbolcu Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement