''ATV'den Öcalan Yüzünden Kovuldum'' - Son Dakika
Medya

''ATV'den Öcalan Yüzünden Kovuldum''

\'\'ATV\'den Öcalan Yüzünden Kovuldum\'\'

Ünlü televizyoncu Tayfun Talipoğlu, Kehkeşan Dergi'ye ATV'den nasıl kovulduğunu anlattı.

08.05.2013 17:36  Güncelleme: 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaymakamlık hayalleriyle eğitimini tamamlayan fakat yaşadığı siyasi engeller nedeniyle, gazetecilik ve televizyon programcılığı yapan Tayfun Talipoğlu, Kehkeşan Dergi'ye gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Çocukluğu boyunca kaymakam olmak istediğini fakat Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi'nde sağcı ve solcular arasında imza toplayarak YÖK'e karşı eylem başlattığı iddiasıyla komünist damgası yediğini dile getiren ünlü gazeteci, kaymakam olmasına müsaade edilmediğini belirtiyor. Bu yüzden gazeteciliğe, ardından da televizyonculuğa geçiş yapan Talipoğlu, ATV'den Abdullah Öcalan'la röportaj yaptığı için atıldığını anlattı.

Ünlü televizyoncu Talipoğlu, "Yurt dışında insanlar nasıl daha iyi yaşayacaklarını konuşurken bizim ülkemizde Başbakan'la benzin istasyonundaki pompacı kafa kafaya siyaset konuşuyor. Bu da az gelişmişliğin göstergesi. Kadına şiddet, boşanmalar, yıkılan hayatlar bu ülkenin en büyük problemleriyken, bırakalım da politikayı ilgili kişiler yapsın. Bu ülkede 4 yılda 27 bin çocuk kaybolmuş. Biz bunun nedeniyle ilgilenmek yerine, başka sorunumuz yokmuş gibi, Amerikan elçisiyle Başbakan'ın diyaloğunu konuşuyoruz." diyerek toplumdaki siyaset bilinciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

BİZİM İNSANIMIZ BİLMEKTEN KORKUYOR

Talipoğlu, medya ve haberciliğin çarkının İstanbul'da döndüğünü fakat buna rağmen Ankara'da yaşadığını dile getiriyor; "İstanbul medyasının beni kirletmesine müsaade etmiyorum. Çünkü burada dönen çark insanların yeteneklerinden çok ilişkileriyle bağlantılı. Ben habercinin 18.00'de mesai bitirdiğini ilk defa İstanbul'da gördüm. Üstelik hiçbir zaman saat 18.00'de gazeteden çıktığımı da hatırlamam. Bu görüşe sahip bir Can Dündar, bir de ben kaldım." diyor.

GAZETECİLER, HALKTAN ÜSTÜN STANDARTLARA SAHİP OLAMAZ

"Gazeteciler iş adamları gibi yaşayamaz, bir gazeteci halkın çok üstünde bir yaşam standardına sahip olamaz" açıklamalarında bulunan Tayfun Talipoğlu, bir metroya ya da otobüse binmeyen, halkın bulunduğu sinemalara gitmeyen birinin gazeteci değil, uzaktan bakan bir yazar olduğunu savunuyor.

HERKES HER KONUDA UZMAN

Bam Teli programıyla yıllarca Anadolu'nun acı, tatlı tüm gerçeklerini ekrana yansıtan Talipoğlu, hemen hemen herkesin masa başında üç konukla, her konuda uzmanmış gibi konuşmasından rahatsız olduğunu dile getiriyor. Televizyonda halkın olmadığını gören Talipoğlu, halkı ekrana taşımak isteği için Bam Teli'nin ortaya çıktığını söylüyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Medya ''ATV'den Öcalan Yüzünden Kovuldum'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement