Aü'den 'Alevilere Hakaret Dersi' Haberine Açıklama - Son Dakika
Güncel

Aü'den 'Alevilere Hakaret Dersi' Haberine Açıklama

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından dün Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan ‘Alevilere Hakaret Dersi’ haberine ilişkin açıklama yayımladı.

30.06.2014 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından dün Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Alevilere Hakaret Dersi' haberine ilişkin açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada, ilgili haberde yer alan "Osmanlı Türkçesi Grameri II" kitabının, Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı'nın 4'üncü yarıyılında okutulduğunu ve ilk defa Ocak 2013 tarihinde 20 bin adet olarak basıldığı ifade edildi. Kitaba ilişkin H.K. adlı öğrenciden konu ile ilgili bir şikayet alındığı ve bu şikayet doğrultusunda kitabın editörü ile bağlantıya geçildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi kitaplarının dijital ortamda yayınlandığı e-öğrenme portalında, kitaplarımızın en güncel hali yer almaktadır. Bu portaldaki Osmanlı Türkçesi Grameri II kitabında yer alan ilgili ifade, dijital ortamda düzeltilmiştir. Halihazırda kullanılan ders kitaplarına ilişkin, dijital ortamda yapılan düzeltmeler Anadolu Üniversitesinin internet sayfasından duyurulmaktadır. Dijital olarak yapılan ilgili düzeltme http://www.anadolu.edu.tr/tr/aof-kitap-duzeltmeleri adresinden görülebilir. Ayrıca kitabın 2014-2015 öğretim yılı için yeni baskısı düzeltilmiş olarak yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aü'den 'Alevilere Hakaret Dersi' Haberine Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement