Aü Mezunu Orkun'un Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika
Yerel

Aü Mezunu Orkun'un Hayali Gerçek Oldu

Aü Mezunu Orkun\'un Hayali Gerçek Oldu

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Orkun Karaağaç, Almanya’nın Köln kentinde sosyal medya ve iletişim üzerine gönüllü olarak çalışmak üzere, tüm masrafları karşılanarak Avrupa’ya gitme fırsatını elde etti.

29.07.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Orkun Karaağaç, Almanya'nın Köln kentinde sosyal medya ve iletişim üzerine gönüllü olarak çalışmak üzere, tüm masrafları karşılanarak Avrupa'ya gitme fırsatını elde etti.

Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından, İletişim Fakültesi'nde düzenlenen bilgilendirme seminerine katılarak Avrupa Gönüllü Hizmeti hakkında bilgi edinen Orkun Karaağaç, konferans sonrasında başvuru sürecini takip ederek, 1 yıl süre ile Almanya'nın Köln kentinde Sosyal Medya ve İletişim üzerine gönüllü olarak çalışmak üzere, tüm masrafları karşılanarak Avrupa'ya gitme imkanı yakaladı.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Burhan Özkan, "Üniversitemizde yurt dışı programlarından öğrencilerimizi haberdar etmek için sadece ofisimizde çalışma yapmıyor, aynı zaman da onlara doğru bilgiyi ulaştırabilmek ve fırsatlardan haberdar edebilmek için öğrencilerimizin olduğu yerlere gidiyoruz. Bilgilendirme çalışmalarımızın neticesini de Orkun gibi öğrencilerimizden aldığımız güzel haberler ile görüyoruz. 2015-2016 akademik yılı içerisinde 1 yıl süre ile Orkun'u Erasmus+ Avrupa Gönüllü Hizmeti programı kapsamında "Inclusion-More Europe in Cologne's Youthwork" adlı projeye tüm masrafları proje bütçesinden karşılanmak üzere Almanya'nın Köln kentine göndereceğiz. Orada kendi alanıyla ilgili hem kuruma destek olacak hem de okuldan sonra öğrenciler için açılmış bir merkezde sosyal dahil etme çalışmaları organize edecek. Orkun'un Almanya'da kaldığı süre boyunca Almanca öğrenmesini, çevresini genişletmesini ve kendi yeterliliklerini keşfetmesini umuyoruz" dedi.

Prof. Dr. Özkan, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında gençlerin hayatına ışık tutmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aü Mezunu Orkun'un Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement