Av. Kartal: "Bizlerin Cübbeleri Birer Silah Değil; Bağımsızlığımızın, Onurlu ve Dik Duruşumuzun... - Son Dakika
Güncel

Av. Kartal: "Bizlerin Cübbeleri Birer Silah Değil; Bağımsızlığımızın, Onurlu ve Dik Duruşumuzun...

Av. Kartal: "Bizlerin Cübbeleri Birer Silah Değil; Bağımsızlığımızın, Onurlu ve Dik Duruşumuzun...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde avukatlar, ‘5 Nisan Avukatlar Günü’nü bir gün gecikmeli kutladı.

06.04.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde avukatlar, '5 Nisan Avukatlar Günü'nü bir gün gecikmeli kutladı.

Kdz. Ereğli ilçesinde Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Yaklaşık 30 kadar avukatın katıldığı tören anıta çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Zonguldak Barosu Ereğli Temsilcisi Av. Tayyar Kartal, cübbelerinin silah değil bağımsızlığın ve onurlu ve dik duruşlarının simgesi olduğunu söyledi. Kendilerinin hakim ve savcılar gibi yargı görevi yapan hukukçular olduğunu dile getiren Kartal "Hak aramanın bağımsız ve tarafsız bir kurum olan yargı yolu ile elde edilmesi, aşama aşama gelişen ve gerçekleşen bir hukuksal aydınlanmanın sonucudur. Hak arama özgürlüğünün kullanılmasında ve korunmasında bireyin yanında yer alan, bilgisini ve zamanını hak arayan kişi veya kişilere özgüleyen hak arama ve savunma mesleğinin onurlu temsilcileri ise avukatlardır. Avukatlar, insanlığa; başkalarının hakkına, mülkiyetine, özgürlüğüne saygıyı öğreten, İnsan Hak ve Bildirgesini yazan, Kölelikten Kurtuluş Bildirgesini yayımlayan, çoğunluğun tiranlığına karşı duran, adaletsizlikle savaşan, kendini hakkaniyete adayan, eşitlik, özgürlük ve barış için mücadele eden, uzlaşmaya inanan insanlardır. Dünya tarihi bunun sayısız örnekleriyle doludur" dedi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın katledilmesine ilişkin üzüntü ve tepkilerini çeşitli yollarla dile getirdiklerini anlatan Kartal, yaşanan olaydan dolayı avukatların hedef haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kartal konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Olayın hemen ardından siyasi irade temsilcileri tarafından açıklanan ilk beyanların avukatların adliyeye giriş biçimlerine yönelik olmasına sessiz kalmamız mümkün değildir. Bizler, birtakım dokunulmazlık ya da ayrıcalık talebinde bulunan kişiler değiliz ve hiçbir zaman olmadık. Bizlerin cübbeleri birer silah değil; bağımsızlığımızın, onurlu ve dik duruşumuzun simgesi oldu her zaman. Bizler, tıpkı hakim ve savcılar gibi yargı görevi yapan, adaleti ve hukukun üstünlüğünü gaye edinen avukatlarız, hukukçularız. Bizler, hakimiyle-savcısıyla ve avukatıyla bir bütün olan hukuk dünyasında bireylerin savunmalarını üstlenen, onların sırlarını taşıyan vekilleriz. Bizler hakkında özel hükümlerin bulunmasının nedeni işte bu özelliklerimizin gereğidir. Biz avukatlar, potansiyel şüpheli olarak zan altında bırakılmayı kabul etmiyoruz. Güvenlik kavramı ile birey hak ve özgürlükleri birbiriyle çelişir ve karşı karşıya gelen kavramlar olarak göstermeye çalışmak hatalıdır. Güvenlik, her şeyden önce, kişilerin yaşam haklarının, her türlü özgürlüklerinin gelecek her türlü saldırıya ve müdahaleye karşı koruma altına alınmasını hedeflemelidir."

Atatürk Anıtı önündeki törene CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, bazı CHP ve ÖDP'li parti yöneticileri katıldı.

Tören Av. Tayyar Kartal'ın konuşmasının ardından sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Av. Kartal: 'Bizlerin Cübbeleri Birer Silah Değil; Bağımsızlığımızın, Onurlu ve Dik Duruşumuzun... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement