Avanos'ta "Adalet Ormanı" Oluşturuldu - Son Dakika
Yerel

Avanos'ta "Adalet Ormanı" Oluşturuldu

Avanos ilçesinde, Nevşehir Adliyesi tarafından "Adalet Ormanı" projesi hayata geçirildi.

17.11.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avanos ilçesinde, Nevşehir Adliyesi tarafından "Adalet Ormanı" projesi hayata geçirildi.

Nevşehir Adliyesi'nde görevli hakim ve savcılar, Avanos ilçesinde kendileri için tahsis edilen Bozca köyü yolu üzerindeki alanda 320 çam fidanı dikti.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, ağaç dikme çalışmaları öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Adalet hakkı olana hakkını teslim etmekse, yaratılmış tüm canlılara da haklarını teslim etmek gerekir. İhtiyacımızdan fazla kullandığımız suyun, elektriğin nasıl hesabı bizden sorulacaksa, çevremize de dikkat etmeliyiz. Sürekli çocukluğumuzdan beri duyduğumuz bir söz vardır, 'Hazıra dağlar dayanmaz' diye. Hazıra konmak yerine üzerine koyarak geleceğe aktarmalıyız. Bu düşünceyle bugün ağaç dikme işini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan da her ferdin dikili bir ağacı olması gerektiğini belirterek, "Burada fidan dikenlerin artık birer dikili ağacı oldu. Bu sayede Avanos ilçemiz güzel bir görünüme kavuşacak" dedi.

Fidan dikimine, Trabzon Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nakiddin Buğday, Orman ve Çevre Müdürü Fahrettin Ulu, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Namık Özdemir, Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, savcılar, hakimler, adliye ve cezaevi yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avanos'ta 'Adalet Ormanı' Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement