Avanos'ta Esnaf Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Avanos'ta Esnaf Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Avanos\'ta Esnaf Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Nevşehir’in Avanos ilçesinde Esnaf Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

15.10.2014 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Esnaf Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Avanos Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı İsmet İnce, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlik Başkanı İsmail Ördü, Avanos İlçe Tarım Müdürü Bülent Çiftçi ve Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Çelik ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve ilçedeki esnaflar katıldı.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan burada yaptığı konuşmada, Avanos'un Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri ve önemli bir marka değerine sahip olduğunu vurgulayarak bu imajı sarsmamak için ilçede yaşayan herkese önemli görevler düştüğünü vurguladı. Eldivan: "Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiği bu güzel ilçemizin İmajını korumak zorundayız. Bir genç kızımız gece 02.00 'de olsa tek başına rahatlıkla gezebildiği nadir yerlerin başında Avanos'umuz geliyor. Biz İlçenin mülki amiri olarak, Avanos Belediyesi ve Esnaf Odamız kendi sorumluluk alanlarında ilçemizin daha çok misafir ağırlaması için çalışmalıyız. Emniyet Genel Müdürlüğü İlçemizin değişik yerlerine 16 adet Mobese yerleştirilmesi konusunda çalışmaları tamamladı ve bu mobeseler sayesinde ilçemizde olabilecek olan her türlü olaya anında müdahale imkanı getirecek Avanos'ta faaliyet gösteren esnaf arkadaşlarımızda gelen misafirlerimize biraz daha Ahilik geleneğine uygun davranmasını özellikle rica ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı İnce ise, toplantı için 82 Restaurant ve Çanakçı esnafın işyerine bizzat gidilerek davet edildiğini ancak bu davete çok az bir esnafın katılmasının kendilerini üzdüğünü ifade etti. İnce: "Bizler Avanos'umuzun kalkınması için çalışmalarımızı yoğun tempo devam edeceğiz. Önerisi olan arkadaşlarımızın önerilerini alacağız ve yapılması gereken her ne varsa Avanos Belediyesi olarak yapılması gereken her şeyi yapacağız dedi. Fakat bu toplantının gündemi ve ele alınan sorun doğrudan esnafımızın sorunudur. Sorunlarımıza sahip çıkmalıyız. Ancak bu sayede ortak bir noktada çözüm elde edebiliriz" diye konuştu.

Toplantı da daha sonra ilçe esnaflarının sorunlarına ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avanos'ta Esnaf Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement