Avcı: "Bizim için seçim çalışmaları bir önceki seçimin bittiği gece başlar" - - Son Dakika
Güncel

Avcı: "Bizim için seçim çalışmaları bir önceki seçimin bittiği gece başlar" -

Avcı: "Bizim için seçim çalışmaları bir önceki seçimin bittiği gece başlar" -

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bizim için seçim çalışmaları bir önceki seçimin bittiği gece başlar.

19.07.2014 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bizim için seçim çalışmaları bir önceki seçimin bittiği gece başlar. Bu seferde öyle olmuştur. Önümüzde 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu Türkiye açısından önemli, tarihi dönemeç noktası. İnşallah Türkiye'de huzurun, istikrarın devamı yönünde, ilk defa Türkler, cumhurbaşkanlarını doğrudan kendileri seçecekler" dedi.

Bakan Avcı, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler'i makamında ziyaret etti.

Avcı, burada yaptığı konuşmada, iade-i ziyarette bulunduklarını belirterek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin üst yapı kuruluş olarak, eğitim konusunda duyarlı çalışmalar yaptığını, ETO'nun da aynı konuda ciddi katkılarda bulunduğunu vurguladı.

Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıklarla iş birliği halinde, eğitim başta olmak üzere, pek çok konuda Eskişehir'e yeni yeni eserler kazandıracaklarına dikkati çeken Avcı, bugüne kadar yapılanlarında da azımsanmayacak oranda olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir'e geleceğini anımsatan Avcı, şöyle devam etti:

"Başbakanımızın teşrifleri sırasında sanayicimizin, esnafımızın, ticaret erbabımızın sorunlarını, beklentilerini bir kere daha derli, toplu bir biçimde, mahallinde konuşma fırsatı bulacağımız için, ön hazırlık olarak bu ziyaretleri yapıyoruz. Şimdi Ticaret Odamız Başkanı ve yönetim kuruluyla önümüzdeki döneme ilişkin onların beklentilerini, bizim de kendilerinden beklentilerimizi paylaşacağız. Hep birlikte Eskişehir için daha neler yapabiliriz, bunları enine boyuna görüşme fırsatımız olacak."

Bakan Avcı, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) ilan edilmesinin ardından ETO'nun, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'yla ciddi bir iş birliği sergilemesinden dolayı Başkan Güler'e teşekkür etti.

Güler de ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktararak, ayda 400 civarında kişiye eğitim verdiklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından Başkan Güler, Bakan Avcı'ya hazırladıkları çalışma raporunu sundu.

-"Bizde hizip çekişmesi olmaz"

Daha sonra Bakan Avcı, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, yeni il yönetimiyle bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen görüşmede, Bakan Avcı yeni atanmış il yönetimine "hayırlı olsun" dileklerinde bulunarak, başarılar diledi.

Daha önce Eskişehir teşkilatında görev yapan başta Süleyman Reyhan olmak üzere, bütün üyelere ayrı ayrı çok teşekkür eden Avcı, "Bizde hizip çekişmesi olmaz. Sadece görev değişiklikleri ve bayrak teslimi olur. Burada da bir önceki dönem görev yapan arkadaşlarımızla, şimdi göreve başlayan arkadaşlarımız zaten uzun yıllar birlikte çalışmışlardır. Aynı şekilde bundan sonra da uyumlu bir biçimde çalışmalarını sürdürecekler" diye konuştu.

-"Bu bir ilk ve güzel ilklerin başlangıcı olur"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "AK Parti seçimden seçime hareketlenen bir parti değil" sözünü sık sık dile getirdiğini anımsatan Avcı, şunları kaydetti:

"Bizim için seçim çalışmaları bir önceki seçimin bittiği gece başlar. Bu seferde öyle olmuştur. Şimdi önümüzde 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu Türkiye açısından önemli, tarihi dönemeç noktası. İnşallah Türkiye'de huzurun, istikrarın devamı yönünde, ilk defa Türkler, cumhurbaşkanlarını doğrudan kendileri seçecekler. Bu bir ilk ve güzel ilklerin başlangıcı olur. Eskişehir'de bu konuda üzerine düşeni yapacak. Teşkilatımızda yaptığımız bu görev değişiklikleri, bu süreci daha verimli kılmak bakımından bir tetikleyici işlev görecektir diye düşünüyoruz. Eski ve yeni yönetimdeki arkadaşlarımızla önce 10 Ağustos sonra da Haziran 2015 için, hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

Avcı, 25 Temmuz'da Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir'e geleceğini anımsatarak, "Sayın Başbakanımızın Eskişehir'e teşriflerinde uygulanacak programla ilgili son hazırlıkları gözden geçirmek için Eskişehir'e geldim. Bu arada 10 Ağustos seçimine ilişkin yaptıklarımızı, yapmamız gerekenleri, hazırlıklarımızı birlikte gözden geçireceğiz. İnşallah en güzel biçimde Eskişehir'i bütün bu süreçlerde temsil edeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Gün içinde yaptığı ziyaretler hakkında bilgi veren Avcı, Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Kalıcı Eser çalışmaları kapsamında Süceattin Veli türbesi ve külliyesinde yapılan çalışmaları yerinde incelemeye gittiğini aktardı.

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de iki aydır görevde bulunduklarını hatırlatarak, il yönetimine bazı partililerin seçilememesine ilişkin, bunun bir bayrak yarışı olduğunu ifade etti.

Ünlü, partilileri 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 25 Temmuz'da Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılışı ve yapmayı planladıkları mitinge destek vermeye çağırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avcı: 'Bizim için seçim çalışmaları bir önceki seçimin bittiği gece başlar' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement