Avcı: "Şiddet Motivasyonumuzu Bozuyor" - Son Dakika
Güncel

Avcı: "Şiddet Motivasyonumuzu Bozuyor"

Avcı: "Şiddet Motivasyonumuzu Bozuyor"

Ordu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Coşkun Avcı, “Halkımızın sağlığı için canla başla çalışan sağlık çalışanlarımıza karşı şiddet olayları hepimizi üzmekte ve motivasyonumuzu bozmaktadır” dedi.

27.03.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Coşkun Avcı, "Halkımızın sağlığı için canla başla çalışan sağlık çalışanlarımıza karşı şiddet olayları hepimizi üzmekte ve motivasyonumuzu bozmaktadır" dedi.

Ordu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı tarafından Çalışan Hakları ve Güvenliği ile Beyaz Kod(Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıların bildirimi) uygulaması konusunda toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Opr. Dr. Coşkun Avcı, "Halkımızın sağlığı için canla başla çalışan sağlık çalışanlarımıza karşı şiddet olayları hepimizi üzmekte ve motivasyonumuzu bozmaktadır. Amacımız, çalışanlarımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda, yüksek motivasyonda çalışmalarını sağlayarak, hastalarımıza güvenli bir ortamda sağlık hizmeti sunmaktır. Bu nedenle yapmamız gereken, çalışanlarımıza uygulanan şiddetin sebeplerini saptayarak kurumsal ve kişisel olarak önlem almaktır. Çalışan Hakları ve Güvenliği birimlerimizin çalışmaları, ortak fikirleri ve çalışmalarımıza verdikleri destek bizler için çok önemli. Sağlık çalışanları olarak birbirimizi sevmeli, birbirimize saygı duymalı ve kenetlenmeliyiz" diye konuştu.

KURAN: "BEYAZ KOD BİLDİRİMİ SAYISI 86, İL GENELİNDE İSE 124'TÜR"

Toplantıda Çalışan Hakları Biriminin işleyişi ve Beyaz Kod süreciyle ilgili bir sunum yapan Uzman Pınar Demir Kuran ise, 2012 yılında 8 ayda gerçekleşen Beyaz Kod bildirimi sayısının 53 iken, 2013 yılı 8 aylık dönemde bu sayının 59'a yükseldiğini belirterek, "Hastanelerimizde 2013 yılında toplam beyaz kod bildirimi sayısı 86, il genelinde ise 124'tür. Bildirim sayısının giderek arttığını görmekteyiz. Bu nedenle Beyaz Kod bildirimi gerektiren sebeplerin önüne geçmek için çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kuran ayrıca, Beyaz Kod uygulaması kapsamında hastanelerin acil servislerinde, psikiyatri polikliniklerinde ve hasta yoğunluğu fazla olan polikliniklerde çağrı butonlarının yapıldığını, acil servislerde, poliklinik katlarında ve yataklı servislerde güvenlik elemanı sayılarının artırıldığını, söyledi.

Öte yandan, Beyaz Kod'un hastanede hasta veya hasta yakını ve çalışanların başına gelebilecek hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel taciz durumlarında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesini sağlamak için kullanıldığı belirtildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avcı: 'Şiddet Motivasyonumuzu Bozuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement