Avcı: "Yeni stadyumumuz betonlaşmaya ve ranta fırsat vermeden gerçekleşmiş olacak" - - Son Dakika
Politika

Avcı: "Yeni stadyumumuz betonlaşmaya ve ranta fırsat vermeden gerçekleşmiş olacak" -

Avcı: "Yeni stadyumumuz betonlaşmaya ve ranta fırsat vermeden gerçekleşmiş olacak" -

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'e yapılacak olan stada ilişkin, "Yeni stadyumumuz herhangi bir betonlaşmaya ve yapılaşmaya ranta fırsat vermeden gerçekleşmiş olacak" dedi.

19.07.2014 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'e yapılacak olan stada ilişkin, "Yeni stadyumumuz herhangi bir betonlaşmaya ve yapılaşmaya ranta fırsat vermeden gerçekleşmiş olacak" dedi.

Eskişehir Valiliği'nde belediye başkanlarının ve kurum amirlerinin katılımıyla düzenlenen toplantı öncesi Avcı, valilik makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda Eskişehir'e ait sorunların ve çözüm önerinin tartışılacağını söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası'nı ve Eskişehir Sanayi Odası'nı ziyaret ettiğini söyleyen Avcı, Seyitgazi ilçe merkezine bağlı Arslanbeyli köyünde bulunan Sücaattin-i Veli Türbe ve Külliyesi'ni de ziyaret ettiğini kaydetti.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılışının 25 Temmuz'da yapılacağını anımsatan Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış nedeniyle 25 Temmuz'da Eskişehir'e geleceğini belirtti.

Eskişehir'e yapılmakta olan statla ilgili açıklama yapan Avcı, şöyle konuştu:

"Geçen hafta Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Başkanı olarak sayın Valimiz Eskişehir şehir stadyumunun ilk taksit ödemesini yaptı. Çünkü geçen hafta TOKİ'yle protokol imzalandı. Biliyorsunuz biz başından beri Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak şu andaki stadyumun yerinin yapılaşmaya açılmayacağını, orada herhangi bir şekilde betonlaşmaya izin vermeyeceğimiz, bir rant üretim merkezi olarak görmediğimizi ve buna da fırsat vermeyeceğimizi ısrarla açıklamıştık. O sözümüzün gereği olarak mevcut stadyumumuzun Türk Dünyası meydanı olacak demiştik. 'Peki o zaman yeni stadyumun finansmanını nasıl karşılayacaksınız' diye sorulmuştu hatırlarsanız. Çünkü bütün diğer vilayetlerde bu tür stat yenilemeleri mevcut stat yeri eğer şehrin merkezinde bir yerlerde kalmışsa bizim olduğu gibi mevcut stat yerleri alınıyor. TOKİ tarafından orası değerlendiriliyor ve oradan elde edilen gelirle yeni stadın finansmanı sağlanıyor. Eskişehir'de bunun olmayacağını baştan beri söyledik."

Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından mevcut stat yerinin finans edildiğini anlatarak, "Yeni stadyumumuz herhangi bir betonlaşmaya ve yapılaşmaya ranta fırsat vermeden gerçekleşmiş olacak. 135 milyon lira TOKİ'ye ödenecek. Bunun ilk taksidi 35 milyon lira geçen hafta ödendi. Geri kalanı 100 milyon lirayı da iki taksitle borcumuz borç ödeyeceğiz. Onun da parası hazır. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak parasını da hazırladık. Eskişehir'in herhangi bir kent kirliliğine yol açmayacak şekilde kent stadyumumuzun yerini de rantta açmayacak şekilde bu stadyumumuzu da kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Yapılmakta olan stadyumun yüzde 30 tamamlandığını kaydeden Avcı, "İnşallah 2015 Haziran ayında bitmiş olacak. 2015-2016 sezonunun maçlarını da yeni sezonumuzda Eskişehirspor ve amatör grupların hizmetine açılmış olacak. Yeni stadyumumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Avcı, emeği geçen herkese teşekkür etti. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da stadyumu Eskişehir'e kazandırdığı için Bakan Avcı'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Avcı: 'Yeni stadyumumuz betonlaşmaya ve ranta fırsat vermeden gerçekleşmiş olacak' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement